Düzenlenen değerlendirme toplantısına Selçuklu BelediyeBaşkanı Uğur İbrahim Altay, Tabanlıoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı MuratTabanlıoğlu, projenin yüklenici firması Akser-Ulak İnşaat Ortak Girişimiyetkilileri, projenin teknik müşavirliğini yapacak olan Tümaş Müşavirlikyetkilileri ve Selçuklu Belediyesi proje yetkili personeli katıldı. Konya’yımarka şehir yapmak adına önemli bir projeye imza attıklarını dile getirenSelçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “38 dönüm arsa üzerine 35 binm²  kapalı alana sahip olacak KongreMerkezi’nde tek çatı altında farklı alanlarda hizmet verecek bağımsız bölümleryer alacak. Yapımı tamamlandığında Konya’ya bu yatırımdan çok daha fazlasınıkazandıracak olan Selçuklu Kongre Merkezi, şehrimizin vizyonuna katkısağlayacak ve İstanbul dışında yapılmış en büyük kongre merkezi olacak. Tamamenöz kaynaklarımızla yapacağımız kongre merkezinin 2013 yılı sonundatamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 Selçuklu KongreMerkezi’nin teknik özellikleri hakkında bilgi veren proje mimarı ve TabanlıoğluMimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabanlıoğlu, projede Selçuklumimarisindeki motiflere yer vereceklerini söyledi. Selçuklular dönemindekullanılan motifleri geliştirerek günümüz çağdaş teknolojisi ilebirleştireceklerini söyleyen Tabanlıoğlu, “2 bin 200 kişilik kongre ve konsersalonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonunun yanı sıra 1000 kişiliktoplantı ve balo salonu olacak. Bu salon düğün salonu olarak kullanılabilecekve düğünler için oteller dışında da bir salon kazandırılmış olacak. Kongremerkezinde ayrıca lokantalar, atölyeler, çocuklar için alanlar, kütüphane gibifonksiyonların yer alacağı bir yaşam alanı oluşturulacak. Düğün ve kongreolmadığı zamanlarda buralara gidilebilecek. Toplantılar yapılabilecek, yemekyenilebilecek. Burası kısacası şehrin bir parçası olmaya başlayacak" dedi.

30 bin metrekare alan üzerinekurulacak olan kongre merkezinde toplam 18 adet salon yer alırken, aynı anda 5bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Kongre merkezinde 2 bin 200 kişilik kongreve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, 1000 kişilik toplantıve balo salonu, 3 adet seminer salonu (25-30 Kişilik), 4 adet toplantı salonu(40-110 Kişilik), 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet odatiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyonodası yer alacak. Cephelerde, aynı zamanda güneş kontrolü için kullanılanmotifler, ışık - gölge oyunlarıyla hareketli bir kurgu sağlamış, bu geometrikform - geleneksel göçebe kültürünün de izlerini taşıyan, Selçuklular'ın Anadoludokusu ile harmanladığı; Selçuklu mimari mirasının izlerinden yola çıkılarakstilize edilecek. Barındırdığı işleve bağlı olarak farklılaşan yükseklikleriyleana ve yan fonksiyonlara atanan kütlelerin yanı sıra 9.500 m²'lik açık, 100araçlık da kapalı otopark alanı ayrılmış. Zemin altında ayrıca fuayenin devamı,prova odaları ve dekor depolarıyla birlikte mekanik hacimler yer alıyor.Selçuklu Kongre Merkezinin 2013 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

HABERMERKEZİ


Editör: TE Bilişim