İslami İran Radyo Televizyon Kurumu (IRIB)'e bağlı Kazvin Radyo Televizyon Genel Müdürü Abulhasan Sadıki Cihani, IRIB Radyo Televizyon Genel Müdürü Rıza Ali Necat, IRIB Türkiye Temsilcisi Muhammed Sabri, IRIB Türkiye Temsilcisi ve Muhabiri Mahmut Dorri Maneş Gazetemize gelerek Selçuklu Yayın Grubu  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında misafirlerine Selçuklu Yayın Grubu hakkında bilgi veren Mustafa Arslan, yayın grubunun neden Selçuklu olduğunu anlattı. Arslan, “Bizim 40 yılı aşkın süredir durumuşumuz çileli olup ancak bereketli de olmuştur. Yayın grubumuzun ismi Selçuklu Yayın Grubu. Neden selçuklu sorusunu cevabını aramadığımızda iki şey karşımıza çıkıyor. Birincisi elbette Konya Selçuklu'nun baş şehri. Ama en az onun kadar önemli olan bir hususiyet de Selçuklu Haçlı Seferleri ile mücadelenin bir sembolüdür. İslam toplumları üzerinde ve bizim coğrafyamızda şu anda zihinlerimizi işgal etmeye çalışan bir Haçlı Seferi ile karşı karşıyayız. İşte kitle iletişim sahamızda zihinleri etkileyerek obez zihinler oluşturan, sağlıksız bir toplum yapısı oluşturan ba saflara karşı durmak için gurubumuzun adını Selçuklu Yayın Grubu koyduk” dedi.
ESKİ İLE YENİYİ BİRLEŞTİRİYORUZ
Merhaba ve Yenigün Gazeteleri'nin idari binası hakkında da misafirlerini bilgilendiren Mustafa Arslan, “Bulunduğumuz cadde Sultan Şah Caddesi. Sol tarafımız yeni Konya sağ tarafımızda eski Konya. Eski ile yeniyi birleştiren bir caddenin üzerinde bulunuyoruz. Bu mütevazi binamızı da zaten ince Minare Medresesi'nin Taç Kapısı'nda kullanılan Sille Taşı ile Selçuklu zamanında kullanılan Gödene Traverteni ile aynı zamanda da cephe giydirme sistemi ile inşaa ettik. Bu anlamda da yeni ile eskiyi birleştirdik. Demek istedik ki biz geçmişte kökü olan ama geleceğe karşı da kompelksi olmayan bir yapıdayız” diye konuştu. Konya Televizyonu'nun hızlı yükselişinden bahseden Arslan, “2007 yılında Konya Televizyonu'nu kurduk. 2007'de sadece Konya'ya yayın yapan bir televizyondu. 2011 Ramazan Ayı'nda da uydu yayınlarına başladık. 2007 yılında aynı zamanda Yenigün Gazetemizi kurduk. 2008 yılında da Furkan Fm radyomuzu hizmete aldık. Merhaba Gazetesi ve Yenigün de 40 arkadaşımız, Furkan Fm ve Konya Televizyonu'nda da çalışan 40 arkdaş olmak üzere toplamda 80 arkdaşımız ile bu hizmetleri yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. Selçuklu Yayın Grubu'nun izleyicilerini ve okuyucularını kötülükten korumaya çalıştığını dile getiren Arslan, “İyiliği göstermek, kötülükten sakındırmak temel düsturna göre hareket etmeye çalışıyoruz. Biz dünyaya belli bir bakışı olan insanlarız. Belli bir cepheden bakıyoruz. Hz. Mevlana'nın pergel metaforunda olduğu gibi ayağımızın bir tanesi sürekli bu bakış açısına sahip, orada sabit duruyor. Ama diğer ayağımızla da gazeteciliğin gereğini yerine getirmekle ilgili bütün gayretleri gösteriyruz. Şuna inanıyoruz, her fert olduğu gibi her gazetecinin de duruşu olacak. Ama görevini önceleyecek. Topluma ışık olabilmek, sorgulayabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
KONYA BİZE YABANCI DEĞİL
İranlı heyetin sorularını da yanıtlayan Arslan, misafirlerine Merhaba Gazetesi'nin birinci sayfasını tanıtarak, “Sokakta vatandaşın beklentilerini karşılayabilecek, gündemini sayfalarımıza ve ekranlarımıza taşımaya çalışıyoruz. Kendimize ait olan matbamızda da kendimize ait olan iki gazetenin yanında toplamda 5 gazeteyi bazıyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Kürdistan IRIB R Genel Müdürü Rıza Ali Necat'ta bulundukları bölge ile Konya'ya benzediğini söyledi. Necat, “Kürt bölgesinde 1 milyon 800 bin nüfus var. Bizim televizyonumuz 24 saat yayın Kürdi dilinde yayın yapıyor. Bizim orada bazı ulusal yayınlardan daha fazla izleyici kitlemiz var. Hem uydu da hem de karasal yayında yayında yapıyoruz. Konya gibi bir şehri daha önce görmedim. Burası bizi manevi olarak etkiledi” diye konuştu. Necat, Mevlana'nın felsefesinin tüm dünyada kendisine yer bulduğunu onun eserlerinin kendi ülkelerinde de geniş bir kitlede okuyucuya sahip olduğunu ifade ettti. Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan kendi eseri olan 'Ne Haber' isimli kitabı misafirlerine imzalayarak hediye etti. Heyet daha sonra Selçuklu Yayın Grubu bünyesinde bulunan Konya Televizyonu ile Furkan Fm'i ziyaret etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim