Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi’nin sosyal yatırım ve projelerini tanıttığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikte Başkan Altay gerçekleştirilen, yapımı devam eden ve planlanan sosyal tesis ve projeleri anlattı. Selçuklu’nun en kalabalık 15. ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Altay, bugüne kadar 75 milyon TL sosyal tesislere para harcandığını belirterek proje halindeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sadece sosyal tesisler için yapılan yatırımın 100 milyon TL’yi aşacağına dikkat çekti. Altay, “Biz hepimiz Selçukluyuz. İşimizi aşk ile yapmak için uğraşıyoruz. Her vatandaşımızın sorununu çözmek istiyoruz. Karşılığında ise sizden dualarınızı bekliyoruz. Yapılan bu hizmetlerde bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Selçuklu geleceğe hazırlanan bir belediyedir” dedi.  

SOBE'DE 52 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR 

Konuşmasına Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) ve Umut Evi hakkında bilgiler vererek başlayan Başkan Altay, "Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'nde (SOBE) faaliyetler Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor. 21 bin metrekare yaşam alanı, 8 bin 500 metrekare kapalı alan ve 11 bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan merkezde  52 öğrenci eğitim alıyor. Projenin yapım bedeli 17 milyon 853 bin 250 TL" dedi.

“YENİ TESİSLERLE 100 BİN HEMŞERİMİZ SOSYAL TESİSLERİNDEN FAYDALANACAK”

Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, 2009 yılında ilk kez başlattıkları Akşemseddin Sosyal Tesisi’nden günümüze kadar yapılan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Altay, “2009 yılında göreve başladığımızda 487 bin nüfusumuz vardı. Bugün Selçuklu ülkemizin 622 bin nüfusuyla en kalabalık 15. ilçesi konumunda. Vatandaşlarımızın iyi ki Selçuklu’da yaşıyorum demeleri için uğraş veriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız, yapımına devam eden ve yapılacak sosyal yatırım projeleri hakkında bilgi vermek için toplandık. Bölgemizde sürekli araştırmalar gerçekleştirip anketler düzenleyerek vatandaşlarımızın ihtiyaç ve isteklerini yerinden öğreniyoruz. Bu konuda muhtarlarımızla da iletişim halindeyiz. Yaptığımız toplantılarda bize sosyal tesislerin eksikliği konusunda talepler geldi. Bizlerde çalışmalarımızı iğer çalışmalarımızı da devam ettirerek bu doğrultuda geliştirmeye karar verdik. İlk olarak Selçuklu Umut Evi hakkında bilgi vermek istiyorum.  Konya’ya gelen kanser hastaları için umut evini kurduk. Uzun süre tedavi görme zorunda kalan hastaları misafir ediyoruz. Hastaların hastaneye ulaşımda yine bizler yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diğer yandan Selçuklu’nun sosyal tesislerinde yaklaşık 80 bin hemşerimiz faydalanıyor. Bu çok büyük bir rakam. Yeni sosyal tesislerimizle 100 bine ulaşmak istiyoruz. Yüzme havuzlarımıza bugüne kadar yaklaşık 23 bin hemşerimiz kullandı. Akşemseddin Sosyal Tesisi’nden de bahsetmek istiyorum. Bu tesisisin benim için yeri ayrı. 2009 yılında göreve başladığımızda ‘Bismillah’ diyerek ilk olarak Akşemseddin Sosyal Tesisi’ne başlamıştık. Allah ondan sonra yardım etti, yolumuzu açtı. Emeklilerimiz bizim için çok değerli. Onların kendi aralarında sohbet edebilecekleri sosyal tesisler oluşturuyoruz. Bu doğrultuda Sakarya Emekli Lokali, Akıncılar Emekli Lokali, Gazalya Hatun Emekli Lokali, Selçuki Hatun Emekli Lokali, Dumlupınar Emekli Lokali, Esenler Emekli Lokali, Gevher Hatun Emekli Lokali, Mahperi Hatun Emekli Lokali, Mehmet Akif Emekli Lokali gibi tesislerimiz bulunuyor” diye konuştu.   

SOSYAL TESİSLERDE BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLENİYOR 

Sosyal tesisler ve spor salonunda sürütülen faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Altay," Tüm spor tesislerimizde bayanlara ve erkeklere yönelik fitness, aerobik, step, pilates ve vücut geliştirme dallarında, yüzme  spor faaliyetleri yapılmaktadır. Sakarya, Gazalya, Gevher Hatun, Mehmet Akif  Mahalle Konağı, Sancak ve Beyhekim Yüzme Havuzu Tesislerinde yüzme dersleri verilmektedir. Spor Tesislerimizde her ay üyelerimizin vücut kompozisyon analizleri yapılarak, sağlıklı, bilinçli ve kontrollü spor yapmaları sağlanmaktadır. Spor Tesislerimize kayıt olan üyelere Eğitim, Seminer ve Kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca Spor Tesislerindeki üyelere yönelik gezi, faaliyet, tanışma ve kaynaşma programları yapılmaktadır" dedi.

“SİLLE YENİ BİR SOLUK KAZANACAK”

Tepekent’teki sosyal tesisler hakkında konuşan U. İbrahim Altay, Sille’nin yeni bir marka değeri olduğunu kaydetti. Altay, Tepekent’te  eski belediye binası yıkılarak zemin katta ve üst katta belediye hizmetlerinin görülebileceği tesislerden ve sosyal projelerin oluşacağı dersliklerle birlikte çalışmalarımız yüzde 60 oranında gerçekleştirdik. Bu iki tesisle birlikte Tepekent’in sosyal tesis ihtiyacını k arşılamış oluyoruz. Tatköy Mahallesi sosyal tesislerimizin inşaatı devam ediyor. Orada bulunan eski dükkanların olduğu yer yıkıldı. Zemin katta oluşan üst katta düğün salonunda oluşan bu projenin inşaatı da devam ediyor ve en kısa sürede tamamlanmış olacak. 715 metre kare inşaat alanımız toplam 840 bin liraya mal olacak ve en kısa sürede hayata geçmiş olacak. Şu ana kadar yaptıklarımız ve inşaatı devam edenlerden bahsettik. Şimdiden sonrada projesi tamamlanmış ihale aşamasında olan projelerden bahsedeceğim. Sille Butik Otel ve sosyal tesisi ile birlikte bildiğiniz gibi Sille yeni markalarımızdan birisidir. Özellikle yapmış olduğumuz restorasyon çalışmalarıyla Konya’ya gelen ziyaretçilerin artık mutlaka uğradığı yerlerden birisi haline geldi. Konya birçok sosyal alana kavuştu Sille’de bunlardan birisidir. Sille’de bir taraftan tarihi dokuları ortaya çıkarmaya çalışırken bir yandan da sosyal tesisleşme alanında çalışmalar sürdürüyoruz. Eski düğün salonu olarak kullanılan yer yıkıldı ve şuan da otopark olarak kullanılıyor ve anıtlar kurulundan geçen projemiz ile birlikte oraya butik otel inşaatı ile birlikte birçok sosyal tesis inşaatı yapılacak. Yaptığımız çalışmalarla birlikte Sille’ye yeni bir soluk katacak projemiz 4 bin 686 metre kare inşaat alanına sahip  ve 45 odası bulunuyor. Ayrıca yine servis alanlarından bulanan bir kompleks inşa ediyoruz. İnşallah Sille’nin girişinde misafirlerimizi karşılayacak yeni bir prestij mekan daha kazanmış oluyoruz. Böylece Sille Konya’nın önemli markalarından birisi haline gelecek. Buhara sosyal tesislerimizin de inşaatı devam ediyor. Bu tesislerimizde yine Mehmet Akif Mahallesi’ndeki gibi emekli konağı ve yüzme havuzundan oluşan 5 milyon 412 bin liraya mal olacak yeni yaşam alanının kaba inşaatı sona erdi ve yaz aylarında Buhara Mahallesi sakinlerine hizmet vermeye başlayacak. Beyhekim Sosyal Tesisi’nin de ihalesi de tamamlandı. Sağlık ocağının yanında yine bir inşaat halinde 5 milyon 750 bin TL ‘ye mal olacak bu hizmetin yapımına başlıyoruz. Bununla birlikte önemli bir kompleks Beyhekim mahallesinde hizmete girmiş olacak. İnşallah yıl sonu itibariyle bu tesisler tamamlanacak. Bosna Hersek sosyal tesisi ve emekliler lokali muhtarımızın 4 yıldır ısrarla istediği bir tesisdir. 5 milyon 849 bin TL’mal olacak ve ihalesi tamamlanmış bir projedir” diye ifade etti.

ALİ OKUTAN SANAYİ SOSYAL TESİSİ ÇALIŞAN GENÇLERE YENİ UFUKLAR AÇIYOR  

Sanayide çalışan gençlerin sosyal hayatına katkı sağlamak amacıyla hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de ilk olan Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi'ne ayrı bir parantez açan Başkan Altay, "2016 yılında faaliyete geçen tesisimiz 1 milyon 277 bin TL’ye mal oldu. 1.542 m² alan üzerinde bodrum, zemin ve 1. kattan oluşan tesiste sınıflar, 300 kişilik salon, 250 kişilik yemekhane ve spor salonu bulunuyor. Burada Selçuklu Kent Konseyi tarafından sanayi çalışanı gençlere yönelik birçok proje üretiyoruz. Ayrıca gençlerimizin ufkunu genişletmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

“HASTA NAKİL ARACI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Hocacihan Sosyal Tesisi’nin inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Altay, “Bosna Hersek Mahallesi de bizim en yoğun olduğumuz mahallelerimizden birisi ve emeklilerimiz için hiçbir tesisimizin olmadığı bir alan olsa da bu projenin tamamlanmasıyla Selçuklu’ya değer katacak bir çalışma olacak. Aynı zamanda bu proje dahilinde öğrenci kardeşlerimiz binanın bir kısmını etüt merkezi olarak kullanabilecek. İlk kez buradan söyleyeceğimiz bir proje olan Hocacihan Sosyal Tesisleri’nde şu anda mimar uygulaması yapılıyor ve çok hızlı bir inşaat faaliyeti yürütülüyor. Mehmet Akif ve Buhara Sosyal Tesislerimizde yapmış olduğumuz gibi bu alanda da sosyal tesisleşmeye gidilecek. Projenin imar tamiratları gerçekleştirildi ve şu anda ihaleye hazır durumda. Yine çok önemli bir eksikliği tamamlayarak hasta nakil aracı projesini hayata geçiriyoruz. Belediyecilik öyle bir şey ki herkesin en müzdarip olduğu konuyu çözmeye çalışmalıyız. Bir çok sosyal tesis anlattık ama düşünün evde yatalak bir hastanız var ve hastaneye götürmeniz lazım ve sedyeyi de normal araca koyma şansınız yok. Onun için buna da çözüm üretmek bizim en önemli görevimiz. Özellikle son dönemlerde artan şikayetlerden yola çıkarak almış olduğumuz ambulans, hasta nakil aracına çevriliyor ve kronik hastaları bulananların artık tıbbi personel eşliğinde hastanelere nakli gerçekleştirilmiş olacak. Selçuklu olarak bu sosyal tesislerimizde önemli bir bütçe harcıyoruz. Selçuklu Belediyesi Türkiye’nin ekonomik olarak en önemli ve en güçlü belediyelerindendir. Yıllık 400 milyon’a yakın bütçe kullandığımız ve her türlü kaynaklarımızı arttırdığımız bu kaynaklarla da Selçuklu’ya hizmet ettiğimiz 652 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 15. ilçesidir. Sosyal tesislerimizin yapımına ise bugüne kadar 75 milyon 690 bin TL harcanmış oldu. Umuyorum ki gelecekte devam eden projeler ile birlikte bu rakam 100 milyon’u geçmiş olacak. Bu kaynakların hepsi mahallede ki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına ayrılmış bir kaynaktır.  

“NE EKERSEK ONU BİÇERİZ”

Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi’nin sosyal projeleri hakkında, “Belediye olarak sadece sosyal tesis değil,  vatandaşlarımıza sosyal projeler organize ederek hemşerilerimizin hayatlarına katkı sağlamak istiyoruz. Yaşlı bakım ve engelli insanlara yardım konusunda bir yoldaş, arkadaş olmak için çalışıyoruz. Kendi bakımını sağlayamayan insanlarımızın yanında olmak için çabalıyoruz. Sonuçta bir gün bizde engelli olabiliriz ya da bakımımızı sağlayamayabiliriz. Ne ekersek onu biçeriz düşüncesinde olmalıyız. Yazır’daki ve Tepekent’teki Sosyal tesislerimizin de inşaatının da devam ettiğini belirtmeliyiz. Biz hepimiz Selçukluyuz. İşimizi aşk ile yapmak için uğraşıyoruz. Her vatandaşımızın sorununu çözmek istiyoruz. Karşılığında ise sizden dualarınızı bekliyoruz. Yapılan bu hizmetlerde bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Selçuklu geleceğe hazırlanan bir belediyedir” diyerek sözlerine son verdi.

UFUK KENDİRCİ 

Editör: TE Bilişim