Sibernetik alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü bilim adamı El Cezeri’ye atfedilen derneğin bu yılki etkinlikleri Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Selçuklu Belediyesi tarafından da desteklenmektedir. Henüz üç yaşında genç bir sivil toplum kuruluşu olan Selçuklu Diriliş Gençlik, Eğitim ve Spor Kulübü Derneği; çocuk ve gençlerimizi sanat, spor ve bilim ile kötü alışkanlıklardan uzak tutup sağlıklı bir nesil oluşturmayı hedeflemektedir. Değerler eğitimi ile niçin yaratıldığının şuurunu kavrayan; okuyan, düşünen, tahlil ve tetkik eden, yeniden dirilişe susamış bir gençlik öngören dernek Selçuklu ilçesine bağlı Akşemsettin Mahallesi’nde faaliyetlerine devam etmektedir.

Futbol, okçuluk, tekvando, satranç, judo, boks, dart, tenis, robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, Kur’an-ı Kerim, değerler, liderlik, hızlı okuma, resim, müzik, İngilizce, zihin haritalama gibi alanlarda eğitim veren dernek bu yıl ilk kez “Selçuklu Diriliş Gençliği Medya Okulu” adıyla bir projeyi uygulamaya başladı. Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında diksiyon-radyo, fotoğraf-video, kurgu-montaj, grafik tasarım, drama ve münazara alanlarında gençlere yönelik kurslar devam etmektedir.

İstiklal Marşı okunması ile başlayan program dernek başkanı Kamil Bilgiç’in açılış konuşmasıyla devam etti. Derneğin tanıtım filminin gösteriminden sonra yaz okulu ve medya okulu öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler sunuldu. Kur’an-ı Kerim’den ayetler, dualar, Yunus Emre oratoryosu, tiyatro, ilahiler ve şarkılarla devam eden program plaket takdim töreniyle sona erdi. Ayrıca MKM Sultan Veled Salonu fuaye alanında dernek öğrencilerinin çalışmalarından oluşan robotik ürün, resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim