AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen Yerel Buluşmalar programı kapsamında Selçuklu’da görev yapan öğretmenlerle Selçuklu Kongre Merkezinde istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. "Tarihten gelen sorumluluğumuzun farkında olan Selçuklu Belediyemiz değerler eğitimi projesini başlattı" diyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Sadece binalarımızın fiziki eksiklerini tamamlamak değil, eğitimin tüm alanında pek çok çalışma yürütülüyor. Bu konuda da belediyelerimiz oldukça başarılılar.  Çekilen emekler, gösterilen gayretler hiçbir zaman boşa gitmiyor. Bu millet üzerine düşen her görevi nerede olursa dün Çanakkale idi bugün Afrin’de yarın başka yerde yapmaya daima hazırdır. Bu uğurda dün Doğanhisarlı kardeşimizi kaybettik bir şehidimiz var. Cuma Namazına müteakiben Doğanhisar’ın Deştiğin Mahallesi’nde ebediyete uğurlayacağız. Başta ailesi olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum.  Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu millet var olduğu sürece hakla batılın mücadelesi devam edecek. Bu mücadelenin şekli şemaili değişmiş olsa da yüzyıllar boyu bu coğrafyanın acı kaderini 21 yüzyılda hep birlikte yaşıyoruz" dedi. 

ÜNİVERSİTE SAYILARIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.

Angı, sözlerine şöyle devam etti: "Birçok öğrenci yetiştiriyorsunuz. Bu yetiştiğiniz öğrencileri ileride muhtelif yerlerde görev almış kendi görünce de onun gururunu yaşıyorsunuz. Sizler onları bir yerlerde gördüğünüz zaman o gururu yaşamayı arzu ediyor. Çünkü bu ülkenin geleceğine dair hedefleri olan, hayalleri olan insan yetiştirmiş olmanın da gururunu yaşıyorum. Eğitimde gelmiş olduğumuz nokta ortada okul öncesi eğitimde yüzde on birlerden yüzde seksen sekizlere çıktığımız yerlerde hedef yüzde yüz. İlköğretimde, orta öğretimde lise de hakeza oranlar oldukça ortadadır. Üniversite sayılarımız her geçen gün artıyor. Konya’da üniversitelerimizle de yapılan çalışmalar sonucunda bir teknik üniversite kazandırabilirsek inşallah teknik branşlar artık geleceğe hitap ettiği için yerinde bir kazanım olacaktır."

Bizim işimiz fiziki yönden iyileştirmek eğitime çok ciddi bir kaynak ayırıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "9 yıl boyunca eğitime yaptığımız yatırımlarım toplam maliyeti 136 milyon TL’dir. Bu yatırımların tamamı ilçemizde eğitimin iyileştirilmesi için yapılmıştır. Bu rakam birçok il belediyesinin yıllık bütçesinden daha fazladır. Bu toplantının amacı da önümüzde yapılacak olan yatırımların eğitim camiasında daha verimli hale getirmek içindir. Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar yaptıklarımızı sıralayacak olursak. Fatih Işıklar Mahallesinde 2 adet 16 derslikli okul inşa ettik. Bugünlerde Mahmut Sami İmam Hatip Orta Okulu ve lisesi için çok büyük bir ihale gerçekleştirdik. Sarayköy ve Dağdere Mahallerinde okul eksikliğinin kapatılması için bir çalışma yürütüyoruz. Binası belediyemiz tarafından karşılanan Türk Anadolu Vakfı ile Türk Anadolu Vakfı Orta Okulu projesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Sille’de okul problemini çözmek için bir hayırsever vatandaşımızla görüşme sağlıyoruz. İlçemize sekiz adet anasınıfını inşa ediyoruz. İnşallah 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Dönemi’nde hizmete girecek. 6 okula spor salonu inşa ederken 6 okulumuzun da spor salonu yapımı devam etmektedir. 28 okula suni cim saha yapımı tamamlandı. 14 okulumuza da en yakın zamanda yapımına başlayacağız’ diye konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim