Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen vuslat törenleri başladı. Konya, her yıl olduğu gibi bu yıl da şehre gelen çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından Konya turizmine kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve gözde turizm merkezi Sille de Mevlana Müzesi’nden sonra en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor.

Şeb-i Arus törenleri için şehre gelen kafileler tur acenteleri ile şehri gezerken Konya’nın iki turizm destinasyonunda da mola veriyor. Bunlardan ilki tarihi ve kültürel değerleri, el sanatları ve folklorik yapısı ile dikkat çeken ve Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ve tanıtım faaliyetleriyle turizmin yeni cazibe merkezi haline gelen Sille. İbadethaneleri, Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Sille taşından yapılan evleriyle turizmin yeni cazibe olan merkez kendine özgü mimarisiyle gelen ziyaretçilere farklı bir ortam sunuyor. 

Kelebek şeklindeki mimari yapısı ve farklı konsepti ile büyük ilgi uyandıran Kelebekler Vadisi Parkı da ünü her geçen gün artan ve şehre gelenler için diğer önemli bir ziyaret mekanı. Kelebeklerin yaşam serüvenine şahit olmak ve bahçede uçuşan rengarenk kelebekleri doğal yaşamlarında keşfetmek isteyen yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bahçe de 98 türe ait 20 bin bitki yer alıyor. Binlerce kelebeğin doğayla dansını izleyen ziyaretçiler keyifli ortamda rengarenk kelebeklerle iç içe fotoğraf çektiriyor.

3 bin 500 metrekarelik gezi alanı ve toplamda 7 bin 600 metrekarelik bir kullanım alanına sahip Tropikal Kelebek Bahçesi farklı türlerde binlerce kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor. Bahçe kelebeklerin larvadan kelebek haline gelişteki tüm evrelerini gösteren bir kelebek müzesi ve dünyadaki tüm böceklerin görülebileceği bir müzeye sahip. Tropikal Bahçesi’nde ziyaretçilere alanında uzman rehberler eşliğinde kelebekler ve böceklerle ilgili tanıtımlar da yapılıyor.         

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim