Selçuklu Belediyesi belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için  yeni bir sistemi daha hayata geçirdi. Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP ) adı verilen uygulama ile  çap başvurusunda bulunan vatandaşlar, çap belgesinin elektronik imzalı (e-imza) orjinal nüshasına istediği zaman ve istediği yerden elektronik olarak ulaşabilme, başvuru ile ilgili süreci elektronik olarak takip edebilme ve başvuru esnasında eksik olan evrakları daha sonra da dijital ortamda yükleme gibi işlemleri belediyeye gelmeden daha hızlı yapılabiliyor. 

Elektronik İmar Durum Belgesi (E-ÇAP) uygulaması, Selçuklu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü işbirliğinde vatandaşların iş yükünü azaltmak, belediye hizmetlerinin daha hızlı, daha şeffaf ve daha güvenilir sunulması amacıyla tasarlanan ve gerçekleştirildi. Türkiye'de ve Konya'da ilk olan bu sistem geçtiğimiz yıl yine Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşlardan büyük beğeni alan Elektronik Proje Kontrol ve Arşiv Sistemi'nin (EPKAS) önemli bir saç ayağını oluşturuyor. 

 Yeni uygulama verilen imar durum belgesi Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP) sistemi e-imza sertifika bilgilerinin güvenilir bir şekilde kontrol edilmesi, imar durum belgesinin dijital ortamda kontrol edilmesi, arşivlenmesinden dolayı daha sağlıklı ve hızlı sonuçlar vermesi ve fiziksel arşivlemeden kaynaklanan  karışıklığın ve yer israfının önüne geçilmesi gibi kolaylıklar sağlıyor.    

Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP ) uygulamasına Selçuklu Belediyesi kurumsal sayfası web sayfası www.selcuklu.bel.tr adresinden erişim sağlandıktan sonra e-belediye modülüne giriş yapılarak kullanıcı adı ve şifresi ile  kolayca erişim sağlanabiliyor. Vatandaşlardan büyük ilgi gören yeni sistem  haftalık ortalama 150 civarında çap müracaatının yapıldığı Selçuklu'da büyük kolaylık sağlıyor. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim