Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi “Eğitime Yüzde 100 Destek” kampanyası çerçevesinde Fatih Işıklar Mahallesi’nde yaptığı 32 derslik 2 okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.Açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, davetliler, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

“2004 RUHUNU YENİDEN YAKALAMAMIZ LAZIM”
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan yaptığı konuşmada, “Bir yanda 750 yıllık binalar olan şehirde yaşıyoruz. Alaaddin ve Eşrefoğlu Camisini hatırlayalım. 700 yıldan fazla zamandır bunlar ayakta. Ve sapa sağlam fonksiyonlarını icra ediyor. Öte yandan da, 1980 yıllarda yaptığımız bir okulu artık kullanamıyoruz. Çeşitli riskler nedeniyle yıkıp, yerine yenisini yapmak zorunda kalıyoruz. İşte bizim geçmişteki o şanlı tarihimizdeki medeniyet telakkisini yeniden inşa etmemiz lazım. Aslında burada inşa etmeye çalıştığımız şey, sadece bir okul binası değil. İşte o medeniyet telakkisi diye düşünüyorum. Konya 2004 yılında bir araya geldi. Ve müthiş bir seferberlik başlattı. Türkiye’ye örnek olacak bir seferberlik başlattı. Ve neredeyse kamu parası, il özel idaresi kaynağı sarf etmeden hayırseverlerle 2 yıl üst üste 500’den fazla derslik yapma fırsatı yakaladı. O 2004 ruhunu yeniden yakalamamız lazım. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte yeni bir takım binalara ihtiyacımız olmaya başladı. Ben buradan hayırseverlerimize bir gönderme yapmak istiyorum. Onları bizimle ortak hareket etmeye davet ediyorum” dedi.

“BİZİM İHTİYACIMIZ DEĞER SAHİBİ ÇOCUKLAR”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün aslında güzel bir tevafuk oldu. Yarın öğretmenler günü. Öğretmenler günü öncesinde milli eğitim camiasına verilecek en büyük hediyelerden birisi. Bir ortaokul ve ilkokulun yapımı belediyemiz tarafından gerçekleştiriliyor. Selçuklu Belediyesi olarak eğitimin, fiziki alt yapısına yapmış olduğumuz destek kadar önemli bir projeyi daha önce sizlerle paylaştık, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP). İyi okullar inşa edebilirsiniz. Okulların alt yapılarını tamamlayabilirsiniz. Ama bu iyi insan yetişmesi sorununu çözmez. Bizim ihtiyacımız değer sahibi çocuklar. Onun için belirlemiş olduğumuz 8 temel değerde, bu ay sorumluluk değeriyle bu uygulamaya başladık. Çocuklarımıza sorumluluk sahibi saygılı, insanları yetiştirme gayretindeyiz” dedi. Işıklar Mahallesi’nin önemli bir probleminin yıkılan Bedrettin Demirel İlkokulu olduğunu ifade eden Başkan Uğurlu, “Şu an da onun yerine iki adet okul yapıyoruz. Biri ilkokul diğeri ortaokul olarak hizmet verecek. Böylece eğitim de temel bir değişiklik olan 4+4+4 sistemine uygun mahallenin, milli eğitim müdürümüzün ifade ettiğine göre yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin hemen yakınında servis hizmeti almadan kullanabileceği nitelikli okullara kavuşmuş olacak. Yaklaşık 5 bin metre karelik alanda 2 milyon 618 bin liraya mal olacak bir tesisin temelini atıyoruz. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza öğretmenler günü dolayısıyla bu hediyemizi kabul etmelerini diliyorum” diye konuştu.

EĞİTİM HAYATINI GÜÇLENDİRECEK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Böyle bir okulun eğitim hayatımızı güçlendirecek olan bir çalışmanın temel atma programının hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda öğretmenler gününe tevafuk olması ayrı bir güzelliği oluşturuyor. Selçuklu Belediye Başkanımızı ve emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, “Ben inşallah bu okulumuzun sağlıklı, insanlığa yararlı, başarılı nesiller yetiştirmesi noktasında eğitim kadromuzla birlikte elinden geleni yapmasını temenni ediyorum. Tüm mahalle sakinlerimize ve Konya’mıza temelini attığımız okulun, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da, kendisinin aynı mahallenin çocuğu olduğunu ifade ederek, ”Burada büyüdüm. Burada yaşadım. Bu okul bizim için oldukça önemliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize buradaki velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı eğitimler diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulların temeli dua okunduktan sonra protokol üyeleri tarafından atıldı.

2 MİLYON617 TL’YE MAL OLACAK
Her biri 48 metrekare olan 16 adet dersliğin bulunacağı okullar bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar olmak üzere toplamda dört kattan oluşacak. Bodrum katta laboratuar ve sığınağın yer alacağı okulların zemin katında; bilgisayar laboratuarı, anasınıfı ve derslikler, diğer katlarında ise derslikler, kütüphane, rehber odası, öğretmen odası ve idari odalar bulunacak. Toplamda 2 milyon 617 bin TL’ye mal olacak projenin, kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağı belirtildi.


İHA
Editör: TE Bilişim