Geçtiğimiz gün başlayan ve yer yer gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı sonrası Selçuklu Belediyesi Acil Müdahale Ekipleri  de çalışmalarına hız verdi. Kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek olumsuz koşullara karşı önceden tedbir alan ekipler herhangi bir sorun yaşanması için 24 saat görev  çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu'da şuana kadar merkez ve dış mahallelerde kapalı yol bulunmuyor. Kar yağışının daha etkili olduğu dış mahallerde de ekipler yolların açık tutulması için çalışma yürütüyor. Ayrıca yağışla birlikte yollarda oluşan buzlanma ve don olaylarına karşı tuzlama ve solüsyon çalışmaları da  sürdürülüyor.  

Selçuklu Belediyesi Tesisiler Müdürlüğü'nde oluşturulan Acil Müdahale Merkezi vatandaşlardan gelen talepler  doğrultusunda ekiplerle koordinasyon sağlıyor. Gece başlayan çalışmalar gündüz de aralıksız devam ediyor. Çalışmalarda 10 tuzlama aracı, 2 greyder 1 JCB ve 26 personel aktif olarak görev yapıyor. Selçuklu Belediyesi kış koşullarına göre araç ve personel sayısı arttırılarak çalışmalar devam edecek. Ekipler şehir içi ana arterler, bağlantı yolları, sağlık kuruluşları, 112 Merkezleri ve toplu ulaşım gibi öncelik arz eden güzergahlar başta olmak üzere tüm yolların açık kalması için gece ve gündüz çalışma yürütüyor. 

Fen işleri Müdürlüğü personelinin kış boyunca sürdüreceği karla mücadele çalışmalarına kış koşullarına göre Çevre Koruma ve Kontrol ve Park Bahçeler Müdürlüğü personelleri de destek veriyor. Ekipler yaya kaldırımlarında kar temizleme çalışması yürütüyor.  

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim