Selçuklu Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan ve her yıl sivil toplum kuruluşlarından gelen projeleri maddi anlamda desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Proje Destek Programı’na yapılan başvurular sonuçlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın da katıldığı programla Proje Destek Programı başvurularının sonuçlarını açıkladı. Toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 

145 PROJEDEN 43’Ü DESTEK ALDI

Selçuklu’nun 50 ilden daha büyük bir ilçe olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, böylesi büyük bir ilçenin hizmet noktasında büyük ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekerek, bu ihtiyaçları aralarında STK’lar ve üniversitelerin de bulunduğu tüm paydaşlarla birlikte gidermeye çalıştıklarını söyledi. Bu amaçla bu yıl 4.’sü düzenlenen Proje Destek Programı kapsamında Selçuklu’ya ilişkin bir projesi olanların projesine destek vermek için çağrıda bulunduklarını dile getiren Ahmet Pekyatırmacı, “Takdir edersiniz ki bütün projeleri desteklememiz mümkün değil. Gelen projeler içerisinden belli kriterler çerçevesinde eleme yapmamız gerekiyor. Bu sene bağımsız 9 kişilik bir ekip kurduk. Projeleri toplumsal yönden, sosyal ve kültürel yönden, eğitim yönünden değerlendirdi bu ekip. Tamamen objektif neticeler elde edildi. Bu faydaların nasıl sürdürülebileceği konusunda da bir puanlama ortaya koyuldu. Belli bir puanı aşan projeler Selçuklu Belediye Meclisi’ne havale edildi. Tek tek değerlendirildi. Belli bazı projeler üzerinde revizyonlar yaparak kabul etti. Bu şekilde 2019 yılında 43 projeye destek vereceğiz. Toplamda 145 proje müracaatı gerçekleşti. Bu müracaatlar içinde olumlu sonuçlandırdığımız projelerde eğitim, sosyal uyum, yenilikçilik, sosyal sorumluluk, kültür sanat ve turizm alanında, girişimcilik, sağlıklı yaşam ve spor, toplumsal fayda, medya, gönüllülük alanlarında projeler destek verilmeye layık görüldü. Yaklaşık 2 milyon TL’lik bir bütçe bu projeler için ayrıldı. Ben proje için belediyemize müracaat eden bütün kurum, kuruluş, dernek ve vakıf temsilcilerine ve bireysel olarak müracaatta bulunan vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Burada değerlendirmeler neticesinde belediyemiz tarafından desteklenmeye layık görülen projelerin de hayırlı olmasını diliyorum. Bu projeler uygulandığı zaman inşallah ilçemizde faydalı işler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı. 

USTA: BU PROGRAM GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ

Güzel ve anlamlı bir imza törenini gerçekleştirmek üzere biraraya geldiklerini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, “STK’lara toplumsal konularda destek hususunda önemli bir bütçe ayrılmış durumda. Bakanlıklarımızın farklı destek programları var. Bunların hepsini üst üste topladığımız zaman pek çok projeye Türkiye genelinde ciddi destekler veriliyor. Belediyeler bazında ise bu tip projelere destek veren çok az belediyemiz var. Bunlardan bir tanesi de Selçuklu Belediyesi. Başvuru sayısının çok olması insanların üretken olduğunu gösteriyor, bir çabanın ortaya konulduğunu gösteriyor. STK’ların, kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içinde oldukları zaman ne kadar güzel işlerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor bu tür faaliyetler. İnşallah destek alan bütün projeler hedeflenen yere ulaşır. Bu projeleri yapmak kadar sürdürülebilir kılmak da önemlidir. Sürdürülebilir projeler topluma daha büyük katkılar sağlar. İnşallah 43 projemizde planladıkları ve hedefledikleri noktaya ulaşır” dedi. Usta ayrıca, “Önümüzdeki seçimle birlikte inşallah Başkanımız yeniden Başkan seçilir ve görevine başlar. Bu dönemde bizim kendisinden beklediğimiz gönül belediyeciliğidir. Bugün bu birlikteliğimiz gönül belediyeciliğine önemli bir örnektir. Kimseyi ötekileştirmeksizin, bu ülke için bir şeyler yapabilecek olan herkese kapılarımızı açmamız gerekir. Bu noktada STK’larla birlikte yapılan projelere destek ve değer verilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı. 

NAZİFE ARSLAN

Editör: TE Bilişim