Türkiye’nin eğitimde önde gelen markalarından biri haline gelen Selçuk Üniversitesi, eğitim materyallerini de günümüz şartlarına göre güncelleyerek eğitimi en nitelikli şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. Selçuk Üniversitesi Selçuklu Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bu amaçla tek motorlu eğitim uçağı alım ihalesine çıkıyor. 

Sivil Havacılık Uçuş Akademisi Tek Motorlu Eğitim Uçağı alımı ile ilgili yayınlanan Resmi İlan’da yer alan bilgilere göre ihale, Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak. İhale, 24 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Alaeddin Keykubad Kampüsü 42250 Selçuklu Konya adresinde gerçekleştirilecek.

İhale şartnamesine uygun olan firmalar içerisinden en uygun tekliflerin değerlendirileceği bildirilen ilanda sözleşmenin imzalanmasına müteakip ihale konusu ilgili eğitim uçağının 60 gün içerisinde Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teslim etmesi gerekecek. 

Tek motorlu eğitim uçağı ihalesine katılacak olan firmalardan istenilen teknik ve yeterlilikle ilgili bazı kriterleri karşılayabiliyor olmaları istenilecek. Satış faaliyetinin yerine getirilebilmesi için ilgili mevzuat gereğince alınması zorunlu izin, ruhsat veya faaliyet belgelerinin olması istenilecek. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri, tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliği gösterir belgeler, teklif mektubu, geçici teminat istenilecek. Ayrıca uçakla ilgili olarak teknik şartnamede belirtilen satış sonrası servis, bakım ve onarıma ilişkin belgelerin de sunulması istenilecek. 

İstekliler, teklif ettikleri ürünlerin marka, model, menşei vb. bilgilerini tekliflerinde belirtecek. İstekliler, teklif ettikleri ürünler hakkında ayrıntılı teknik bilgilerin yer aldığı katalog, fotoğraf vb. tanıtım materyallerini ve varsa referans listelerini tekliflerine ekleyecek. Uçağın kabin ve dış durumunu gösterecek detaylı görsel materyaller (fotoğraf, video vb.) de teklifle birlikte sunulacak. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecek. İhale tarihi itibariyle Uçak Toplam Uçuş Saati (TSN) periyotlarına göre puanlandırılarak değerlendirilecek. Uçağın imal yılının da 2017 ve sonrası olması gerekecek.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim