Üreticinin tarladaki işlerinin en yoğun olduğu ve üretim için yaptığı harcamaların arttığı bugünlerde Konya Şeker üreticiyi her sene olduğu gibi yine desteksiz bırakmadı. 3 hafta önce 29 Milyon 774 Bin Lira tutarında motorin avansı dağıtan Konya Şeker, şimdi de çapa ücreti, su parası ve hububat hasadı nedeniyle masraf kalemleri artan üreticiye 39 Milyon 395 Bin 772 TL nakit avansla destek verdi. Ekonomi cephesinde, iş dünyasında en çok konuşulan hususun nakit sıkışıklığı olduğunu hatırlatan Genel Başkan Recep Konuk, “ekonomi cephesinde şartlar ne olursa olsun Konya Şeker ismi her zorluğu aşar, üreticiyi desteksiz bırakmaz. Bizim işimiz, bu kurumun işi yükü omuzlamak, varsa çiftçinin önüne konulan engel o engelleri yıkmak. Bizim Kurumumuzla üretici arasında adı konulmamış bir iş bölümü var. Biz ekonomi cephesinde nöbet tutacağız, mücadele edeceğiz, üreticinin bir yandan ürününü değerlendireceğiz, çiftçi ile rekabet edenle bilek güreştireceğiz, bir yandan da ekonomide hava bozulsa bile set olacağız, savrulan tozun, toprağın ekonominin ters rüzgârlarının üreticimizi etkilemesini önleyeceğiz. Üreticimiz de kendi işiyle yani bu memleketin topraklarından bu millet için daha çok ve daha kaliteli üretmeye yani en iyi bildiği işi kafası rahat huzur içinde yapmaya devam edecek ve ülkemizi gıdada sadece namerde değil merde bile muhtaç bırakmayacak. Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz motorin avansı da Çarşamba günü üreticimizin hesabına yatıracağımız 39 Milyon 395 Bin 772 TL tutarındaki nakit avans da Konya Şeker’in bu yaklaşımının ete kemiğe bürünmüş halidir” dedi.

Konya Şeker, 2019 - 2020 Kampanya Döneminde şu ana kadar toplamda ayni ve nakdi çiftçiye 199 Milyon 887 Bin 772 TL avans dağıttı.

Avans uygulamasının hem tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması, hem üreticinin tarladaki gayretine yardımcı olunması hem de bir kurumun duruşu açısından üretim, üretici ve kurum açısından yüklendiği farklı farklı ama bir birine sıkı sıkıya bağlı anlamı olduğunu vurgulayan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in, her hal ve şartta üretimin sürdürülmesini sağlamayı birinci vazife olarak gördüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim