Kütüphane Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, AK Parti Yunak İlçe Başkanı Tahir Kuru, MHP Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça, MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil, AK Parti, Yunak Ülkü Ocakları Başkan Vekili Hasan Şahin İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, TURÇEV Başkanı Erol Yayla ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda ilçe halkının katılımıyla açıldı.

‘İSMİNİ YAŞATABİLMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

Duygusal anlar yaşayan şehidin eşi Emine Yıldız, “Acımız devam ediyor. Benim istediğim Battal’ın şehit olduğu günden beri söylediğim tek şey o üstünde durduğu al bayrak için şehit olduğudur. Hayatı boyunca vatan için çalıştı, uğraştı, ne haram yedi, ne yedirdi, ne harama baktı. O şahadeti yaşadı, yaşattı ve bize çok büyük bir onur bıraktı öyle gitti. Son nefesime kadar, ömrümün son gününe kadar Battal’ı yaşatabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” diye konuştu.

‘ŞAHADETE SIRTIMI DAYIYORUM’

Kütüphane açılışı için çok uğraştığını ifade eden Şehit eşi Emine Yıldız, “Bazen çok yoruluyorsun dediler, çok uğraşıyorsun dediler, isteye isteye kütüphanemi açılır dediler. Ama rabbim öyle güzel insanlar çıkarttı ki karşımıza bu kütüphane hiç akla gelmeyecek şekilde açıldı. Yine Şehit İsa Karakaş’ın kız kardeşinin sayesinde 23 Nisan’da Gaziantep’te bir kütüphane daha açılacak. Hep söylediğim şey, Şehitler Ölmez Vatan bölünmez. Oğluma da onu öğretiyorum ve ömür boyu da bunu yaşayacağım. Ne yaşayana, ne de yaşamayana bunu anlatmak çok zor. Sayın Kaymakamımızla konuştuğumuzda da aynı şeyi söylemişti. Benim tek tesellim sadece şahadet. Ben nasıl şahadete sırtımı dayadıysam iki tane çocuğumun da babasızlıklarında sırt dayayabilecekleri tek şey şahadet” ifadelerini kullandı. 

‘KİTAPLA ANILMAK GÜZEL BİRŞEY’

Turgut ve Çevre Köyler Derneği (TURÇEV) Başkanı Erol Yayla ise, “Dernek olarak böyle güzel bir törende olmaktan onur duyuyoruz. Şehidimizi bir daha rahmetle anıyorum. Kitapla birlikte anılmak güzel bir şey” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Şehit Battal Yıldız’ın oğlu Hasan İlyas şehidin özgeçmişini okudu. Son olarak protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından şehit Battal Yıldız kütüphanesi açıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim