AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı Konya’daki sağlık yatırımları, Konya’da doktor kadrosu konusu ve Şehir Hastanesi ile ilgili TBMM’de gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Konya’nın AK Parti hükümetleri ile ciddi yatırımları kavuştuğuna dikkat çeken Ağralı, Konya’da sağlık alanında verdiği çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkürlerini iletti.

‘YATAK KAPASİTEMİZ TÜRKİYE ORTALAMASI ÜSTÜNDE’

Son 14 yılda AK Parti iktidarları ile birlikte Konya’da tüm alanlarda ciddi gelişmeler olduğuna ve Konya’ya sağlık yatırımlarından ciddi bir mesafe alındığına dikkat çeken Ağralı, “Kişi başı yatak oranımız Türkiye ortalaması üstünde. Son yatırımlar ile bu sayı biraz daha güçlendi. Şehir merkezinde 610 yatak kapasitesi, 17 ameliyathanesi ile Numune Hastanesi hizmete açıldı. Ereğli ve Beyşehir’e yeni hastane binaları kazandırıldı. Diğer ilçelere yapılan hastaneler ile Konya’da sağlık yatırımları tamamlanmış durumda. Yine Konya için önemli olan bin 250 yataklı Şehir Hastanesi inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. Konya Şehir Hastanesi ile hedefimiz 2019 yılının sonuna doğru hastanemizde hasta kabulüne başlamak. Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından Konya nitelikli yatak sayısı bakımından çok önemli bir yere gelmiş olacak. Nitelikli sağlık hizmeti, nitelikli sağlık yatırımından geçiyor. Sağlık yatırımlarının ardından tıbbi destekler de tamamlandıktan sonra önemli olan bu hastaneleri verimli bir şekilde kullanılması. Sağlık Bakanımız’ın ortaya koyduğu yeni vizyon ile beraber Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyeli var. Bizler maalesef bu potansiyeli çok kullanamadık. Yeni dönemde işin merkezine şehir hastanelerini de koyup, son yaptığımız sağlık düzenlemeleri ile beraber sağlık yatırımları önemli bir noktaya geldi.  Sağlık turizm konusunda önümüzdeki dönemde Konya çok önemli bir noktaya gelecek. Konya’nın ciddi bir potansiyeli var. Hem sağlıkta önemli bir merkez olma açısından, hem de nitelikli sağlık yatırımların değerlendirilmemesi açısından hem şehrimize, hem de bölgemize, hem de yakın coğrafyamıza hizmet edecek noktaya gelecektir. Çalışmalarımızı o yönde tamamlıyoruz” dedi.

‘DOKTOR AÇIĞI KAPATILDI’

Konya’nın doktor açığının ciddi anlamda kapandığına ve eksik kalan noktaların da kapatılması için yoğun bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Ağralı, “Konya son yıllarda doktor açığını ciddi anlamda kapattı.  Her doktor atama kurasında Konya’nın ayrı bir yeri vardır ve merkez ve ilçelerde ihtiyaç duyulan ihtiyaçlar kapatıldı. İnşallah yeni dönemdeki atamalarda da yine Konya’nın açıkları kapanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. 

2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili de değerlendirmeler yapan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Konya AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana en büyük desteği veren illerin başından gelmiştir. Yerel yönetimlerde, genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’ye güçlü bir şekilde destek verdi Konya. Aday adaylığı konusunda Konya’nın zengin bir potansiyeli var. Bu da bizleri sevindirmekte. Bizler de teşkilat çalışmaları, temayül yoklamaları, anketler ve milletvekilleri olarak, hem de teşkilatımızla yaptığımız istişareler ile en doğru adayları belirlemeye çalışıyoruz. Nihayetinde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurul karar verecek ama biz alt çalışmaların büyük kısmını tamamladık. Malumunuz Büyükşehir Belediye Başkanımız, mevcut belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay ile devam kararı alındı. Sahanın beklentisi de o yönde idi. Yeni dönemde Uğur İbrahim Altay ile çalışabilecek 31 ilçe belediye başkanını belirleyeceğiz. Seçim çalışmalarına başlayacağız. Konya’da seçimlerde güçlüyüz ve iddialıyız.  Bu zamana kadar AK Parti’ye destek veren ve vermeye devam eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim