Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak ve çeşitli yatırımların açılışını gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mevlana Meydanı’nda Konyalılara seslendi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şunları söyledi: "Bakanlık olarak nihai vizyonumuzun herkesin sağlık hakkının korunduğu, herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine erişebildiği bir Türkiye'ye sahip olmaktır. Tüm ülke kaynaklarının seferber edildiği toplumun en ücra köşesine erişebilen sağlık hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Şehir Hastanelerini bir fırsata dönüştürüp, üniversitelerle birlikte çalışmak istiyoruz. Vatandaşımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Sağlıkta kullandığımız malzeme ve cihazların yerlileştirilmesine büyük önem veriyoruz. Nüfusu gittikçe vatandaşımıza nitelikli ve yerinde sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Nüfusa göre yatak sayısında gelişmiş ülkelerin oranına ulaşmayı hedefliyoruz. 2023 hedefleri için sağlıkta hizmet kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Şehir hastaneleri hizmete girmeye başladık. Bu tesislerin kazandırılmasında desteğini hiç esirgemeyen sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHİR HASTANESİ 2020 YILINDA HİZMETTE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlığın devletin doğrudan ve dolayı üstlendiği hizmet olduğunu ifade etti. Ayrım yapılmaksızın ülke kaynaklarının sağlık için seferber edildiğine dikkat çeken Koca, “Tüm toplumu sağlıklı olmaya teşvik eden sürdürülebilir bir sağlık sistemine sahibiz. Şehir Hastaneleri bir fırsata dönüştürülebilir. Nitelikli yatak sayısının artırılmasından acillerdeki yoğunluğun azaltılmasına, hasta ve sağlık çalışanı memnuniyetini artırmaktan kaliteli hizmeti yaygınlaştırmaya kadar çoğu noktada seferber olduk. Koğuş gibi odalardan, nitelikli odalara geçiyoruz. Toplamda 19 bin 782 yataklı hastanelerimiz de hizmete girecek. 2019-2021 yılları arasında sağlık konusunda kalitemizi iyice yükselteceğiz. Önümüzdeki günlerde 3 bin 704 yataklı büyük bir kompleksi Ankara’da açacağız. Konya Şehir Hastanesi de 2020 yılı başında hizmete açılacak. Bugün de 4 sağlık tesisi açılışı yapılıyor" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim