7 Haziran seçimlerinin sonuçlarında ülke istikrarının kaybolduğunu ve hükümetin kurulamamasının ekonomik ve sosyal hayata olumsuz etkisinden ötürü 1 Kasım sonuçlarında AK Parti tek başına iktidar olursa kurban keseceklerini söyleyen Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi esnafı 1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından adaklarını yerine getirdi. Cadde esnafları Ahmet Arıkoğlu, Ayhan Pekdoğru, Yunur Gören, Sadi Küçükantikacı ve Muhammed Kalaycı seçim sonuçlarının istedikleri doğrultuda olmasıyla adaklarını yerine getirdiklerini ve sonuçların hayırlara vesile olacağını dile getirdi. Esnafın arasında sözcü seçtiği Yunus Gören seçimin ertesi günü kurban keseceklerini sürekli dillendirdiklerini söyledi Gören, "Ak Parti tek başına iktidar olursa kurban keseceğiz dedik. Bu zafer sadece Türkiye´nin değil tüm İslam milletinin zaferi çünkü dünyadaki Müslümanlara yine bir umut ışığı doğdu. Rabbimize şükürler olsun. Biz zafere talip olduk zaferin sahibi olan Allah bizlere nasip etti. 2023 2071´e ulaşmak için çok önemli bir sonuç. Onlar Allah için koştuğu müddetçe bez de sonuna kadar AK Parti´yi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BU SONUÇ TÜM ZULÜM COĞRAFYALARINI SEVİNDİRDİ

Önemli olanın seçim çalışması ya da parti taraftarı olmadığının altını çizen Gören, "Bizim için her gün 1 Kasım. Sadece bu seçim için mücadele etmiyoruz. Allah rızası için milletimizi seviyoruz. Bizim dinimiz de sevgi dinidir. Bir olmak için diri olmak için mücadele ediyoruz. Bu adağı kesen arkadaşlarımızın da parti üyeliği yok. Biz gönlümüzden destekliyoruz. Amacımız Müslümanların başını dik tutmak ve tutacak kişilere de sahip çıkmak. Haçlılar bu sonuca üzüldü ve tüm Müslümanlar bu sonuca sevindi. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu sonuç sadece Türkiye´yi değil tüm dünyayı ilgilendiriyor. Sadece biz sevinmedik, bu sonuç  Arakan´ı, Filistin´i, Mısırı´ı, Suriye´yi yani tüm zulüm coğrafyalarını sevindirdi" dedi.

MAZLUMLARIN KANININ DURMASINA VESİLE

Cadde esnaflarından A Copy sahibi Ahmet Arıkoğlu, "Allah´ın vermiş olduğu bu büyük nimeti idarecilerimizin hakkaniyetle algılayıp icraya koyacağına inanıyoruz. Kurbanımızı tüm dünyadaki mazlumların hamisi olan Türk milletin zaferine karşılık kesiyoruz. Bu mazlumların beklentisi olan sağlam iradeyi koyacaklarına inandığımızdan dolayı kesiyoruz.  Burada akan kanın İslam coğrafyasında akan kanın kesilmesine vesile olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

MUHAMMED DENİZ

Editör: TE Bilişim