İnşaatın başladığını ve AK Parti Hükümeti döneminde ilçeye yeni bir yatırım kazandırılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, Gözlü Tarım İşletmesi'nin Anadolu'nun göz bebeği olacağını söyledi. 
Koyunculukta yeni bir atılım yapmaya hazırlanan Gözlü Tarım İşletmesi'ne 2 bin ana baş olmak üzere toplamda 5000 başlık büyük baş tesisi kurulması için çalışmalara başlandı. 
Her yönüyle entegre bir tesis olması beklenen tesisin yapımı Yıldız İnşaat tarafından yapılıyor. 30 milyon liraya mal olacak tesis içerisinde biyogaz tesisini barındırıyor. Hayvanların dışkısından elektrik üretimi yapılacak. Gözlü TİM arazisinin 32 ve 44 nolu parsellerinde devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından 2013 yılında bir yaşında hayvanlar gelecek. Bu hayvanlarım muhtemelen esmer veya holstein ırkı olması bekleniyor. Toplam 29 üniteden oluşacak tesiste 6 adet 330 başlık ahır, doğumhane ahırı, revir ahırı, yem deposu, genç hayvan ahırı, süt hazırlama binası, sağımhane, kesimhane, tohumlama ve kontrol binası, buzağılık alan, hayvan yürüyüş yolları gibi üniteler yer alacak. 
AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Solak, ''Konuklar Tarım İşletmesi'nde hayvancılığın kapanması ile birlikte tesislerin kapatılacağı düşünülmeye başlanmıştı. Ancak hem koyunculuk hem inekçilik olarak AK Parti iktidarı döneminde yatırımlar yapılacağını o dönemde de söylemiştik. Önümüzdeki dönemlerde Konuklar Tarım İşletmesi'nde de aynı şekilde önemli yatırımlar yapılacak'' dedi. 
Yapılacak yatırımın Sarayönü için çok büyük bir kazanım olacağını dile getiren Solak, ''Yapılan yatırımlar sayesinde özellikle bu bölgeden Gözlü Tarım İşletmesi'ne 100 kişi istihdam edilecek. Bölgedeki işsizlik sorununa çözüm getirilecek. İlçe ekonomisinin hareketleneceği gibi ilçemizde üretilen günlük süt miktarı da artmış olacak. Piyasa hareketlenecek'' diye konuştu. 
Koyunculuk ve büyükbaş hayvancılığı yatırımlarının takipçisi olduklarını ifade eden Solak, koyunculuk projesi ile ilgili olarak milletvekilleri ile görüştüklerini belirterek, projenin hayata geçirilmesi için maliyeti karşılayacak paranın çıkmasını hızlandırmak istediklerini sözlerine ekledi. 
AA
Editör: TE Bilişim