Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, toprak analizi için gecikmemek gerektiğini, toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı ve cinsi, hatta gübreleme şekli bile analizler sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Karça, toprak analizi yaptıracak olan çiftçiler için sürenin azaldığını, çiftçilerin toprak analizlerini bir an önce yaptırmaları gerektiğini ifade etti. 
Bazı firmaların ucuz fiyata sözde analiz yaptıklarını ancak analiz sonuçlarının sağlıklı olmamasından dolayı birçok çiftçinin mağdur olduğunu dikkati çeken Karça, şunları kaydetti: 
''Bu yıl Sarayönü Ziraat Odası'nda 2 bin 845 analiz yaptık. Son yıllarda toprak analizi yaptırmak bir hayli önem kazandı. Toprak analizi yaptırmak, bitkinin isteği olan gübre cinsini ve miktarını bilmek, en uygun zamanda ve en uygun şekilde toprağa verilmesini bilmek demektir. Bu da üretici açısından maliyeti düşüren en önemli özelliklerdendir. Toprak analizi için gecikmeyin. Toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı ve cinsi, hatta gübreleme şekli bile analizler sonucunda ortaya çıkar.''
AA
Editör: TE Bilişim