Bu durumun korkutucu olduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu konuda bilinçlenmek ve çocuklarımızı koruyabilmek adına önemli noktaları tekrar hatırlamak gerektiğini düşünüyorum. Çocuk istismarını, bir çocuğun bir yetişkin tarafından fiziksel, cinsel veya duygusal anlamda kullanılması, ona zarar veren davranışlarda bulunulmasıdır” dedi.

Çocuk istismarının önlenmesi için daha ciddi adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Ersin Arslan, “Cinsel istismarın önüne geçmek için çocukların ve ebeveynlerin eğitimli olmaları yetmiyor. Bu çirkin davranışlara teşebbüs edenler en ağır şekilde cezalandırılmalı ve cezalar caydırıcı nitelikte olmalıdır. Gerekirse referanduma gidilerek halkın sesi kulak verilmeli ve idam cezası getirilmelidir. Kanunlarda değişiklik yapılmazsa ve cezalar caydırıcı nitelikte olmazsa üzülerek söylemeliyim ki bu tarz haberlere her gün yenisi eklenecektir. Çocuklarımızı korumak için yetkililerin de önlem alma, koruma, ceza gibi konularda daha etkin olmaları gerekmektedir” diye konuştu. 

Arslan, son günlerde sosyal medyada ve basında büyük yankı uyandırarak sert tepkiler alan  ‘Zümrüt Apartmanı’ kitabında yer alan çirkin ve iğrenç pedofili ifadeleri ihmalin ne denli büyük olduğunu maalesef gözler önüne serdiğini belirterek, şöyle konuştu: “2013 yılında basılıp bu zamana kadar yayınlanması büyük bir skandaldır. Kitapların detaylı incelemelerden geçerek basım izinlerin yapılması gerekmektedir. Kitabın yazarı Abdullah Şevki isimli şahıs tepkiler sonucunda gözaltına alınmıştır. Bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılması, kitabın acilen toplatılarak imha edilmesi ve kitabın basım - yayımın da ihmali olan herkesin gerekli soruşturmalara tabi tutularak cezalandırılması gerekmektedir. Bakanlık düzeyinde de soruşturma açılmalı görev ihmali olanlar da cezalandırılmalıdır. Hatta ilgili yayın evinin kitabın içeriğini kontrol etmeden basım ve dağıtımını yaptığı için kapatılması gerekmektedir. Artık ülke olarak gündemimizde bu tarz haberlerin yer almasından hicap duymaktayız. Bizler en değerli varlığımız, geleceğimiz olan evlatlarımıza bu şekilde kötü muamele yapılmasını şiddetle karşıyız. KONTİMDER olarak çocuk istismarının son bulması ve bu yazarın gerekli cezayı alması için sürecin takipçisi olacağımızı siz değerli halkımıza arz ederiz.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim