Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ilk 500 büyük firma arasında Konya'nın 9 firma ile temsil edilmesinin Konya'nın büyümeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 

Kolat, Konya sanayisi ve ticaretinin her geçen gün geliştiğini, Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini, hedefe ulaşma noktasında da Konya'nın üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğini, 2023 hedeflerine ulaşmada katma değeri daha yüksek sektörlere yoğunlaşmanın gerektiğini ifade etti. 

İstanbul Sanayi Odası'nın İlk 500 büyük firma arasında yer alan 9 firmayı tebrik eden Kolat, "Anadolu'nun parlayan bir yıldızı olan Konya, başta tarım makineleri olmak üzere tüm sanayi kollarında önemli çalışmalara imza atmaktadır. Özel sektörün ülkenin kalkınması için yaptıkları ortadadır. Küreselleşen dünya ile bütünleşmesi bilgi ve teknolojiyi daha iyi bir şekilde kullanması,Konya'nın cazibesini iyice artırmaktadır. Bugün 9 firmanın ilk 500'de yer alması gurur vericidir. Konya sahip olduğu üretim kültürü, alt yapısı ve girişimcilik ruhuyla bu listeye daha çok firmayla girecek potansiyele sahiptir. Gelecek yıllarda bu rakamı daha üst seviyelere çıkartmanın da yollarını aramalıyız.  Çünkü Konyalı sanayicilerimiz yaptığı üretimi pazarlama konusunda da ciddi atılımların içerisindedir" diye konuştu.Konya'nın bir an önce limanlara bağlanmasının bu sayının daha da artacağı anlamına geldiğini kaydeden Kolat, "Bu konuda daha fazla desteğe ihtiyaç vardır. Konya'nın geçen yıl 9 firma ile ilk 500'de yer alırken, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl da 9 firmamızın bu listede olması önemlidir. İlk 500 içerinde giren  Konya Şeker, Tümosan, Pakpen,  Eti Alüminyum, Konya Çimento, Akova Süt, Ova Un, Helvacızade Gıda, Hekimoğlu Un firmalarımıza başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim