Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Simitler başkandan, çaylar esnaftan’ sloganıyla başlattığı esnaf buluşmaları çerçevesinde bu kezde Yeni Meram Sanayi esnafıyla bir araya geldi. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Ak Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı’nın da katıldığı buluşmaya esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Buluşma öncesinde her esnafla ayrı ayrı sohbet eden Başkan Kavuş, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren kapımız herkese açık oldu. Gelmeyenlere, gelemeyenlere biz gittik. Dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Çözüm yollarını birlikte aradık. Esnaf buluşmalarımız da bunun en iyi örneği” diye konuştu.

Sorunları çözmek adına istişareyi sürekli olarak dinamik tutacaklarını ifade eden Başkan Kavuş, Meram’da iki ayrı sanayi bulunduğunu hatırlatarak, Yeni Meram Sanayi’nin gerekli çalışmaları yaptıktan sonra gelecek vaat ettiğinin altını çizdi. Belediye olarak her iki sanayiye ve esnaflarına sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Burada boş işyerleri gördük. Bunları doldurabilirsek diğer esnaflarımızın da işleri açılacak, daha çok kazanacaklardır. İşyerlerinin dolmasının ilk şartı da sorunların çözülmüş olması. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız, siz de koyduğunuzda bu hedefe ulaşmanın yolu açılacaktır. Sizlerin daha çok kazanması ve rahat koşullarda çalışması için politikalarımızı bu yönde şekillendireceğiz. İşlerinizin daha hızlı çözülmesi adınıza kendi aranızdan bir yönetim çıkarmanız şart. Bu bizlerin de sizlerin de işlerini kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Hedeflerinin sadece burayı derleyip toparlamak olmadığını belirten Başkan Kavuş sözlerini şöyle tamamladı; “Bizim belediye olarak buradaki hedefimiz Yeni Meram Sanayisini vizyon bir merkez haline getirmek. Bunun için programlı bir çalışma gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sadece sorunları çözmek anlamından ziyade, yeni ve önemli yatırımları da bölgeye kazandırmak anlamı taşır. Bizim istediğimiz bu. Görmek istediğimiz Yeni Meram Sanayi, asfaltından güvenliğine kadar tüm sorunlarını geride bırakmış, yeşiller içinde, esnafımızın rahat bir çalışma ortamı bulduğu, ihtiyacı olan herşeye en hızlı bir şekilde ulaşabildiği bir sanayi. Bu hedefe ulaşmak için bizler buradayız. Biz sorunların üstüne üstüne gidiyoruz. Sorunları daha çok olan mahallelerimize daha çok gittik. Öncelikli çözmek için daha çok çaba veriyoruz. Burası içinde böyle olacak. Sorunların tümünü çözmek için ihtiyacımız olan tek şey ise; zaman.” Başkan Kavuş, konuşmasının ardından toplantıya katılan esnafları dinledi. Onların sıkıntı, istek ve önerilerini tek tek not aldıran Başkan Kavuş, toplantının ardından esnaflarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim