Konya’da hava sıcaklıkların mevsim normallerin altında seyretmesi ve kar yağışının etkili olması sebebi ile Eski Sanayi başta olmak üzere Konya’da bulunan sanayilerde kış yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik memnun olan esnaflar, önceki kışlarda yaşanan işlerin olmadığını ifade ediyor. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyrettiği Konya’da aracı çalışmayan veya arızalanan vatandaşlar sanayinin yolunu tutuyor. 

‘İŞLERİMİZDE YÜZDE 30’LUK ARTIŞ YAŞANDI’

Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte sanayimizde işlerimizde yüzde 30’luk bir artış yaşanmaya başlandığına dikkat çeken Serin Otomotiv Sahiplerinden Halil İbrahim Serin,

“Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte sanayimizde işlerimizde yüzde 30’luk bir artış yaşanmaya başlandı.  Bizler araç sürücülerinden kış ayında yaşanan kazaların önüne geçebilmek amacı ile mutlaka kış lastiği takmalarını öneriyoruz. Araç sürücülerin gizli buzlanma dikkat etmelerini karlı ve buzlu havalarda hız limitlerini korumalarını istiyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de mevsim şartlarından dolayı işlerimizde hareketlilik var. Kaza yapan araçlarımızın araçların zararına göre 3 ile 15 gün içerisinde sürücülere teslim edebiliyoruz. Kış aylarında araçlar zararları genellikle ön kısımdan hasar alıyorlar. Bizler araç sürücülerimizi kış aylarında dikkatli araç kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

‘KIŞ AYLARINDA ARAÇLARDA OLMAZSA OLMAZ ŞART KIŞ LASTİĞİ’

İmrenmeltem Özel Servis Usta Başı Ramazan Söyler de ağır kış şartları nedeniyle fazla mesai yaparak arızalanan araçları tamir ettiklerini söyledi.

Söyler, “Çok soğuk ve yağışlı olduğu için çalışırken zorluklar yaşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen işimizi aksatmayarak, araç arızalarından dolayı zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşmaya çalışıyoruz. Kış şartlarında sürücüler araçlarını güvenli ve rahat kullanmaları için öncellikle kışlık bakımını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Bunun yanında aküler sağlam ve çalışır olması oldukça önemli. Araç  sürücüleri mutlaka araçlarında antifrizlerine kontrol etmeleri lazım. Araçlarında antifriz olmadan araçlarını kullanmasınlar. Cam sularını kontrol edilerek cam suyunun donmasına karşı önlem almaları gerekiyor.  Bu dönemde araç sürücülerinin kış aylarında yakıt aldıkları yerlere dikkat etmeleri lazım. Kış aylarında araçlarda olmazsa olmaz şart kış lastiği.  İşlerimizde yoğunluk elhamdülillah var. Ancak sanayimizde eski kışlara göre işimiz yok. Araçların kışlık bakımını yaptırmayan araç sürücülerimiz var ise mutlaka kışlık araç bakımını yaptırmaları gerekiyor. Hava sıcaklıkları eksilerde olduğu sürece bu yoğunluk devam eder. Gelen müşterilerin büyük bölümü araçlarının çalışmamasından şikâyetçi, bazen akşamları da mesai yapmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim