Sigorta Center Group’un katkılarıyla, Çınar Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Meraki’ adlı tiyatro gösterisi sahnede izleyici ile buluştu. Selçuklu Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen gösteriye Çınar Sanat Atölyesi Dernek Başkanı Adnan Alkan, Dernek Koordinatörü Atilla Can, Drama Hocası ve Yönetim Kurulu Üyesi Ender Kaya ve çok sayıda izleyici katıldı. 

‘MERAKİ’ OYUNU BÜYÜK BİR İLGİYLE İZLENDİ

Çınar Sanat Atölyesi Drama Hocası ve Yönetim Kurulu Üyesi Ender Kaya, düzenlemiş oldukları ‘meraki’ oyunu hakkında bilgiler verdi. Yönetmenliğini Ahmet Vefik Paşa’nın yaptığını belirten Kaya açıklamalarını ise şu şekilde yaptı;  “Oyunumuz Ahmet Vefik Paşa tarafından uyarlanan Meraki oyunu. Komedi tarzı bir oyun diyebiliriz. Yönetmenliğini Ömer Naci Topçu’nun yapıyor. Özellikle hastalık hastası bir kişiliğe sahip olan aile reisinin doktorla ve çevresindeki insanlarla yaşamış olduğu problemleri gösteren mizahi güzel bir oyun. Ahmet Vefik Paşa Türkiye’ye Tiyatroyu ilk getiren insanlardan. Hatta Bursa’da valilik yapan bir kişi. Ana grup olarak 50 kişilik bir grubumuz var”

DERNEĞİMİZE ÜYE OLAN HERKESE DRAMA EĞİTİMİ VERİLİYOR

Çınar Sanat Atölyesi olarak 17 yıldır hizmet verdiklerini belirten Kaya, sanat gayesi altında bir araya geldiklerini vurgulayarak atölyenin herhangi bir kar amacı gütmediğini söyledi. Konya’da sosyal bir etkinlik oluşturduklarının da altını çizen Kaya;  “Çınar Sanat Atölyesi olarak amatör bir grubuz. 17 yıldır Konya’da amatör tiyatro yapıyoruz. Herhangi bir kar amacı gütmüyoruz ve Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Özellikle gençlere ve yetişkinlere drama kursu vermekteyiz. Derneğimize üye olan herkese eğitim veriliyor. Üniversitede ki akademisyeninden, marangozuna, marangozundan sanayicisi olmak üzere herkese eğitim sunuyoruz. Sanat gayesi ile bir araya gelerek sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hayat yorgunluklarından ve streslerden uzaklaştırılan bir ortamımız var. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıyoruz. Kendilerini ifade ediyorlar ve kendilerinde özgüven duygusu oluşuyor. Dönem dönem çalışmalarda yapıyoruz. Yakında ‘Mor çiçekli tarla’ diye bir oyunumuz olacak. Onun haricinde bu dönem ‘Lütfen kızımla evlenir misin?’ diye bir oyunumuz var. Seyircilerle buluşarak Konya’da sosyal bir etkinlik oluşturuyoruz. Toplumların örfleri, gelenekleri ve inançları doğrultusunda bir şeyler ortaya koyuyoruz. Devlet Tiyatrosu sahne anlamında bize yardımcı oluyor. Dönem dönem konservatuarı kazanan arkadaşlarımız oluyor. Konservatuara gittikten sonra profesyonelliğe geçiyor” diye konuştu.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim