Konya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 23. Olağan Seçimli Genel Kurulu 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. Seçimler çok adaylı bir yarış içerisinde yapılacak. Konya SMMMO Başkan Adaylarından biri de Celal Emiroğlu. Meslekte Değişim Gurubu Adına Başkan Adayı olan Celal Emiroğlu, seçimler öncesinde projelerini tanıtan bir toplantı gerçekleştirdi. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Meslekte Değişim Grubu (KONMUHDER) Üyeleri ve çok sayıda meslek temsilcisi katıldı.  Toplantının açılış konuşmasını Meslekte Değişim Gurubu Danışma Kurulu Üyesi Hakkı Altuntaş yaptı. Celal Emiroğlu’nu uzun zamandır tanıdıklarını belirten Altuntaş, “Uzun zamandır dernek faaliyetleri olan, meslekle ilgili aylık dergi çıkartan ve bunu meslektaşlarına ücretsiz teslim eden, bürokrasiyle iç içe olan, siyasetle barışık olan, meslekle 30 yıldır iç içe olan, bilgili, deneyimli, güvenilir bir kardeşimizdir. Bu ufka, bu heyecana, bu güvene, bu birikime ve bu birlikteliğe mesleğimizin geleceği adına mutlaka imkan verilmelidir” diye konuştu. 

YORUCU AMA BİR O KADAR HEYECANLI BİR SÜREÇ 

Meslekte Değişim Gurubu Üyesi, aynı zamanda Başkan Adayı Celal Emiroğlu’nun listesinden Yönetime Aday gösterilen Yasemin Çağman da yaptığı konuşmada, seçim sürecinin oldukça yorucu bir o kadar da heyecanlı olduğunu söyledi. Merkezde ve ilçelerde birçok meslektaşlarını ziyaret ettiklerinin altını çizen Çağman, şunları söyledi, “Bu ziyaretlerimizi yaparken hedeflerimizi anlatmaya çalıştık. Kesinlikle bireysel karamalar üzerinden siyaset yapmadık. Bu süreçte bayan mali müşavir kimliği ile Meslekte Değişim Gurubu’nda görev yapmaktan, oda yönetiminde yönetime aday olmaktan onur duydum. KONMUHDER çatısı altında görev yapmış olduğum tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Projelerin hayata geçirilmesi için bana göre 3 şart var: Birincisi; etiket ve koltuk sevdası olmayan tek derdi meslek ve meslektaşın temsili olan insanların artık temsilci olarak oda yönetimine gelmesi. İkincisi: denenmiş ve test edilmiş, daha önce sevk ve idarede hakkını kullanmış insanların artık sahadan inmesi. Üçüncü olarak da: Dernek faaliyetlerine seçim sürecinde başlayanların değil, KONMUHDER gibi 6 yıllık bir süreçte beraber çalışma kültürünü kazanmış insanların artık oda yönetiminde yer alması gerekiyor. Bu üç şartın yerine gelmesiyle bana göre değişim rüzgarı mesleğin ve meslektaşlarımızın lehine esecek.”

TEK İDEOLOJİMİZ MESLEĞİMİZDİR 

Son olarak kürsüye çıkan Meslekte Değişim Gurubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu, projelerini ve seçilmeleri halinde ortaya koyacakları yönetim anlayışından bahsetti. “Çok adaylı bir yarış içerisindeyiz. Bu yarış içerisinde sanal, hamasi ve ütopya programlar değil, projeler değil, daha düzgün, daha sağlıklı projeler üretmeye çalıştık. Bunları yaparken 40 düşünüp 1 kez değerlendirdik” diyen Emiroğlu, somut ve gerçekçi projeler ortaya koymaya çalıştıklarını kaydetti. 2013 yılından buyana KONMUHDER olarak faaliyet yürüttüklerini hatırlatan Emiroğlu, sözlerine şöyle devam etti, “Burada çok ciddi çalışmalar yaptık. İnanın bu çalışmalar içerisinde birçok odanın, birçok kuruluşun önünde yer aldı. Boyumuzdan büyük işler yaptık neredeyse. Bazı zamanlar Ankara bürokrasisiyle bazı zamanlar Konya’da il müdürleriyle biraraya geldik. Demek istemem o ki; biz nasip olursa dernek çalışmalarını yaparken hem ekip ruhunu hem çalışma ruhunu hem de birlikte nasıl bir ahenkli ses çıkar anlayışını icra ettik. Çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık dönemine talibiz, yetki verirseniz ustalık dönemini birlikte yönetmek niyetimiz var. Öncelikle samimi olacağız. Seçimden seçime, aidat döneminde meslektaşlarımızı hatırlayan bir yönetim olmayacağız. Her yıl her meslektaşımızla birlikte olacağız, dilek temennilerini alacağız, yanlışlarımız varsa sizden dinleyeceğiz. Tek ideolojimiz mesleğimizdir. Mesleki menfaatlerimizin suiistimaline duyarsız kalmayacağız. Meslektaşlarımızın hepsine aynı mesafede olup, adaleti sağlayacağız. Haksız rekabet ile mücadele edeceğiz. Yöneticiliğin meslek haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Mesleği saygınlaştıracak, yönetimi şeffaflaştıracağız. Eğitim önceliğimiz olacak kaliteli eğitimi arttıracağız. Mesleğe hizmeti kişilere hizmete dönüştürmeyeceğiz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim