Meram Belediyesi sokak hayvanlarına yaz kış demeden sahip çıkıyor. Meram Belediyesi tarafından sahipsiz sokak hayvanları için ilçe genelinde oluşturulan beslenme odaklarında yem dağıtılmaya devam ediliyor. Sadece beslenme noktalarına değil Meram’ın dört bir köşesine yiyecekler bırakan Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, sokak hayvanlarının beslenmelerinin yanında daha birçok konuda sokak hayvanlarına verdiği destekle takdir topluyor.

BESLENME ODAKLARINA SÜREKLİ OLARAK MAMA VE SU BIRAKILIYOR

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yürütülen çalışmalarda hayvanların aç kalmaması için her yıl yaklaşık 10 ton kedi maması, 60 ton ise köpek maması dağıtımının yapıldığı ifade edildi. Açıklama da ayrıca; “Meram ilçemiz sınırları içinde çeşitli bölgelerde köpekler için bulunan 20 adet beslenme odağına, kediler için yapılan 24 adet beslenme odağı ve 5 parkımızdaki kedi evlerine mama bırakılmaktadır. Beslenme odaklarına sürekli yem ve su bırakılarak hayvanların beslenmesine yardımcı olunmaktadır. Bu çalışmanın yanında hayvanların yoğun olduğu bölgelere de ayrıca yem bırakılmaktadır. 2018 yılı içinde köpekler için yaklaşık 100 ton, 2019 yılının ilk 5 ayı için ise 25 ton yem dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 2018 yılı içinde kediler için ise yaklaşık 8 ton, 2019 yılının ilk 5 ayı içinde de 3 ton kedi maması bu bölgelere bırakılmıştır. Sahipsiz köpeklerle ilgili rehabilitasyon çalışmalarımız ise aralıksız sürdürülmektedir. Bu kapsamda, sahipsiz köpekler bulunduğu yerden alınarak barınağa teslim edilmekte, tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemlerinin ardından alındığı ortama bırakılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

MERAM BELEDİYESİ’NİN SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKAN TÜM EKİPLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Açıklamada ayrıca, vatandaşlardan evlerinin önüne ya da uygun yerlere sokak hayvanları ve kuşlar için yiyecek bırakılarak hayvanların beslenmesine yardımcı olmaları istendi. Öte yandan, sahipsiz sokak hayvanlarını sadece bir birimin değil tüm belediyenin sahip çıkmasının gerekliliğine inanan Meram Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri örnek davranışlara imza atıyor. Vatandaşların çöp konteynırlarının etrafına bıraktığı ekmek ve diğer yiyecekleri sokak hayvanlarına ulaştıran ekipler büyük takdir topluyor. Son olarak topladıkları ekmekleri, anne sokak köpeği ve ölmek üzere olan yavrularına ulaştıran ekipler, sosyal medyadan yüzlerce beğeni ve yorum aldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim