İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hizmet başkanlıklarında görev yapan çalışanlarla bir araya geldi. Beş ayrı hizmet başkanlığında çalışan yaklaşık 600 personel ile Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen 10 ayrı toplantı da buluşan Prof. Dr. Koç, “Yaptığımız bu toplantıların temel amacı, hizmet başkanlıklarımızda görev yapan mesai arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyerek, işleyişte var olan veya olabilecek problemleri ve çözüm önerilerini istişare etmektir. Ekibimizde görev yapan tüm çalışanlarımızla bir araya gelmenin önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü takım ruhu olmadan, ekip ruhu yakalanmadan başarının gelmesi mümkün değildir. Yalnızca otorite ile verimli işlerin yapılabileceğine inanmıyorum. Bu nedenle takım ruhunu yakalama ve problemleri direkt olarak sizden dinleme adına yaptığımız bu toplantılar son derece önem arz ediyor” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün tekli yapıya dönüşmesinin ardından iş yükü, yeni planlamalar ve kurumsal yapının yeniden oluşması adına 2018 yılı içerisinde oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “2018’de hem merkez hem de ilçeler olmak üzere toplam 130’un üzerinde saha ziyareti ve incelemesi gerçekleştirdik. Saha ile bir araya gelme konusunda epey mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. İnşallah şimdi de eksik kaldığını düşündüğümüz bir yönü, hizmet başkanlıklarında görev yapan çalışanlarımızla daha iç içe olma, faaliyetlerini yakından izleme, sorunları dinleme ve bire bir görüşme adına bu toplantıları düzenledik” şeklinde konuştu. 

EN ÖNEMLİ ÇİZGİMİZ, BAŞARI VE NEZAKET ODAKLI ÇALIŞMA

İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının sahadan gelen sorunları çözebilme kapasitesine sahip olması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü çözüm makamıdır. Bizler, sahada görev yapan arkadaşlarımızın çözemediği konuları danıştığı bir görevi yerine getiriyoruz. Bu nedenle sahada görev yapan mesai arkadaşlarımızla iletişimde sıkıntı yaşamayan, insanların rahatlıkla girip sorunlarını danışabildiği bir kurum olmayı arzu ediyoruz. İnsanlara tepeden bakan, bugün git yarın gel diyen bir düşünce yapısını asla kabul edemeyiz. Kendi çalışanlarımız bizlerin kapısını çalamıyor ve problemlerine çözüm bulamıyorsa, bizlerin başarılı olması mümkün değildir” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu dönemki en önemli çizgisinin ‘başarı ve nezaket’ odaklı olacağını belirten Prof. Dr. Koç, müdürlük çalışanlarından bu konularda hassasiyet beklediğini ifade etti.

2019 DAHA VERİMLİ VE BAŞARILI GEÇECEK

Konya’nın büyük bir il olduğunu ve çok sayıda sağlık tesisi bulunduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Büyük bir il olmamıza rağmen tekli yapıya en sorunsuz geçiş yapan ve bu alanda oldukça başarılı olan bir iliz. Bu nedenle müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan her bir arkadaşıma 2018 yılındaki çalışma ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu gayret ve azimle 2019’u geçen seneden daha verimli bir şekilde geçireceğimize inanıyorum. Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzü her alanda Türkiye’nin en başarılı 5 ili arasında görmek bizlerin hedefidir. İnşallah bu hedefimize de emin adımlarla hep birlikte ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan toplantılarda çalışanlar görev yaptıkları birimdeki sorumlulukları hakkında İl Sağlık Müdürümüze bilgi verirken aynı zamanda işleyişte düzeltilmesi gereken yönler varsa bu konularda ki önerilerini de paylaştılar. Oldukça sıcak ve sohbet havasında gerçekleşen toplantıların çalışanlar arasında da büyük memnuniyet oluşturduğu gözlendi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim