Çumra Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanı ve uzman doktor sıkıntısı bulunmadığını belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Devletimiz, bizlere her türlü fedakârlığı yaparak çok güzel bir bina teslim etmiş durumdadır. Bizlerin üzerine düşen de sorumluluk sahibi insanlar olarak burayı en verimli şekilde çalıştırmaktır. Yöneticilikte standardı sürdürmek diye bir durum söz konusu değildir. Yöneticiliğin temel amacı problemlere göre hemen tavır alıp, yeni stratejiler geliştirerek mevcut sorunları çözebilmektir. Çalışan memnuniyetini artırma, sahada eksiğimiz varsa bunları dinleyip çözüm önerileri geliştirme adına yaptığımız bu toplantıları son derece önemsiyoruz” dedi.

Yapılan değerlendirme toplantılarının amacının, hizmetleri ve eksiklikleri tüm ekip ile birlikte yerinde görerek takım ruhu içerisinde belirlenen sorunlara çözüm önerileri geliştirebilmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak katılımcı bir yönetim sergilemek durumundayız. Hep birlikte katılımcı bir anlayışla hizmet etme şuurunu yakalamamız gerekiyor. Yoksa başarılı olabilmemiz mümkün değildir. Ekip ruhu, samimiyet ve gayretle çalışarak hep birlikte Konya’mızı sağlıkta örnek bir il yapacağız. Biz buna talibiz, bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürümüzün ardından kürsüye gelen Hastane Başhekimi Dr. Nihat Gedik’de 2018 yılında hastanede medikal oksijen gazı üretim sistemi, gebe ve diyabet okulu ile hastane cami projesinin hayata geçirildiğini vurguladı. Başhekim Gedik, 1. Seviye erişkin yoğun bakım ünitesinin de çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını ifade etti. Başhekim Gedik’in ardından Çumra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faik Serdar Aydın’da 1. Basamak sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde verilen sağlık hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap kısmı ile devam etti. 

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından hastane idarecileri ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, mutfak, arşiv gibi depolarını gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hastalarla ve yakınları ile de sohbet etti.

Hastane değerlendirmesinin ardından Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ile de bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve heyet üyeleri Çumra Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne ayrılan ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 4 ünitli diş merkezinin taşınmasının planlandığı binada da incelemelerde bulundular. Prof. Dr. Koç, Belediye Başkanı Oğuz’a sağlık alanında vermiş olduğu her türlü destek nedeni ile teşekkür ederek en kısa sürede projenin hayata geçirileceğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet Çumra İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çumra112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezlerini de ziyaret ederek buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile yaşanılan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulundular. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim