Türk Sineması oyuncusu, Uzman Biyolog Ediz Hun, dinç kalmak için sürekli aktivite içerisinde olmak gerektiğini ifade etti. Sosyal yaşamın, insanı formda tuttuğundan bahseden Uzman Biyolog Ediz Hun, kişilerdeki fiziksel, ruhsal durum ve sosyal yaşamın bireyler açısından önemli olgular olduğuna dikkat çekti. İlk çevre konferansının 1972’de yapıldığını söyleyen Uzman Biyolog Ediz Hun, o günden sonra5 Haziran’ın, Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını kaydetti. Evrende her şeyin bir enerjisi olduğuna dikkat çeken Uzman Biyolog Hun, çevre konusunun herkesi ilgilendirdiğini dile getirdi. Çalışmanın önemine değinen Uzman Biyolog Hun, insanların beynini çalıştırma olasılığının dinç kalma potansiyelini etkileyeceğini vurguladı. Sağlıklı kalmak için sevmek ve çevreyi korumak gerektiğini dile getiren Hun, çağdaş yönetim ve global yaklaşımda, demokrasi, hak ve hukuk ayrıca çevre koruma gibi üç temel unsurun olduğuna dikkat çekti. Bilim ve sanat için bir kuşun iki kanadı benzetmesini yapan Hun, bütün üniversitelerde bilim ve sanata önem verildiğini aktardı. Zararlı kimyasalların azaltılmasının çevreyi olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizen Hun, aşırı kalabalık yerine, iyi yetiştirilmiş insanların olması gerektiğini söyledi. Dünyadaki hiçbir şeyin sonsuz olmadığı bilgisini veren Hun, kaynakların rasyonel biçimde kullanılması gerektiğini belirtti.  

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, kongrenin Edis Hun’un katılımıyla daha da güzelleşen bir program olduğunu vurguladı. Selçuk Üniversitesi’nin son 2 günde, 5 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, bu bakımdan da üniversitenin stratejik ve büyük olduğuna dikkat çekti. Okka,  her geçen gün Türkiye’nin stratejik üniversitesi olma yolunda ciddi adımlar attıklarının altını çizdi. Prof. Dr. Okka, bu ilerlemelerde düzenlenen oturumların, uluslararası kongre ve konferansların etkisinin son derece büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tugay yaparken, programa birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim