Sadıklar Mahallesi Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 1. Kaynaşma ve Dayanışma Şenliği'nde köylüler hasret giderdi. Köy ve şehir dışında yaşayan onlarca Sadıklarlı şenlikte biraraya gelerek eğlenceli vakit geçirdi. Birçok etkinliğin düzenlendiği etkinliklerde ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Şenliğe katılanlar mehter takımının gösterisini coşkuyla izledi. Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Ali Nayer’in konseriyle devam eden şenlikte daha sonra, bir yıl boyunca herkesin koşulsuz şartsız ‘Ağa’ diyeceği Sadıklar Mahallesi Köy Ağası seçildi. Arttırma usulü ile seçilen ağalığı Sadıklar Mahallesi Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği’ne yapacağı 30 bin liralık yardım ile Ramazan Altıntaş kazandı. Altıntaş’a av tüfeği, Kur’an-ı Kerim gibi çeşitli hediyeler verildi. 

BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Şenlikte daha sonra Konya Atlı Okçuluk Kulübü sporcuları tarafından at üstünde ok atma gösterisini sunuldu. Özellikle çocuklar atlı okçulara büyük bir ilgi gösterdi. Yapılan çekilişle çeşitli hediyelerin dağıtıldığı şenlikte, vatandaşlar hazırlanan hatıra tabelasının önünde günü ölümsüzleştirirken çocuklar da uçurtmalar uçurup, eğlenceli vakit geçirdi. Şenlikte ayrıca katılanlara şenlik boyunca geleneksel Konya pilavı ikram edildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen şenlik hakkında konuşan Sadıklar Mahallesi Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Seleş, mahalle halkında bir iletişim kopukluğu olduğunu belirterek, şimdiye kadar yapılmayan bir organizasyonu gerçekleştirerek Sadıklarlıları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

GELECEK SENELERDE DAHA İYİ OLACAK

Şenliğe olan ilgiden memnun olduklarını kaydeden Seleş, Türkiye’nin dört bir yanından köylülerin şenlik geldiğini belirterek şunları söyledi: “Derneği kurmadaki ilk amacımız yaklaşık 15 yıldan beri olmaya böyle bir organizasyonla köylülerimiz arasındaki iletişim kopukluklarını gidermekti. Sağolsunlar köylülerimiz de derneğin kurulma sürecinden bu güne kadar bize gerek maddi gerekse manevi olarak destek oldular. Köylülerimizin ve denek yönetim kurulumuzun çabaları sonucunda böyle bir etkinliği gerçekleştirerek köylülerimiz arası iletişimi ve kaynaşmayı sağladığımızı düşünüyorum. Köylülerimiz şenliğimize büyük bir ilgi gösterdi. Konya merkezden, çevre ilerden, İstanbul’dan, Ankara’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından bizi kırmayıp gelerek Şenlikte bize eşlik ettiler. Derneğimizin çabaları ve köylülerimizin desteğiyle inşallah bundan sonraki süreçte köyümüzün gelişmesi, köylülerimizin birlik ve beraberlik içinde olması ve bu tür etkinliklerin düzenlenmesi adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz şenliğimiz bundan sonraki senelerde de devam edecek ve geleneksel hale getireceğiz. Şenliğin gerçekleşmesinde bize destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne, Meram Belediyesi’ne, dernek yönetim kuruluna ve Sadıklar halkına teşekkür ederim.”

ŞENLİKLERİN ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR

Şenliğe katılan Meram İlçe Kaymakamı Resul Çelik de, yapılan şenliklerin sahip olunan kültürel değerlerin yaşatılmasında önemli bir rolü olduğuna dikkat çekerek, “Bizim için her yöremiz kıymetlidir. Hele orada bir de insan yaşıyorsa oranın değerine paha biçilmez. Bu yöresel etkinlik ve şenliklerimizi önemsiyoruz. Çünkü sahip olduğumuz kültüre değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe iletilmesi açısından son derece önemlidir. Şenlikleri de bunlara vesile olsun diye düzenliyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim