Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından, tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatılıyor. Saç bağışçıları yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Konya’da ise Veli Baranok Bay ve Bayan Güzellik Merkezi ve Suna Barış Bütün kuaförü projede gönüllü kuaförler arasında yer alıyor.  Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Gönüllü Kuaför Fatih Mestan, “Şuana kadar Türkiye genelinde 2 bin kişi saçını bağışladı ve 500 peruk hediye edildi. Projede; saç bağışçılarımız yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında bize ulaşan saçlar, projemize katkı sağlayan peruk atölyelerine gönderiliyor” dedi. 

KANSER HASTALARINA PERUK DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından başlatılan projede Gönüllü Kuaför olan Fatih Mestan “Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından, tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatıyoruz” diyerek şunları söyledi: “Kanser Savaşçıları Derneği kanser tanısı alan kişilerin tedavi süresinde yaşadığı sorunlara ve zorluklara odaklanan bir dernek. Tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorun ise çoğunlukla saç dökülmesi oluyor. Bu, sadece tedavi sürecinde gerçekleşen ve geri dönüşü olan bir durum olsa da tanı alanları olumsuz etkileyebiliyor. Kişilerin kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olabiliyor ya da kendilerini etiketlenmiş gibi hissetmelerine yol açabiliyor. Söz konusu kaybın tedavi sürecine de olumsuz açıdan etkileri olabiliyor. Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatıyoruz. Projede; saç bağışçılarımız yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında bize ulaşan saçlar, projemize katkı sağlayan peruk atölyelerine gönderiliyor. Peruk talebinde bulunan tanı alanlarımız ise proje sorumlularımıza derneğimizin ve projemizin sosyal medya hesaplarından ulaşıyorlar. Kendi istekleri doğrultusunda gerçek saçlardan hazırlattığımız perukları en kısa zamanda tanı alanlarımıza karşılıksız olarak hediye ediyoruz."

KONYA’DA 2 TANE GÖNÜLLÜ KUAFÖR BULUNUYOR

Kesilecek olan saçların en az 25 santimetre olması gerektiğini dile getiren Mestan, gönüllü kuaförlerde ücretsiz kesim yapıldığını dile getirdi. Türkiye genelinde 2 bin kişinin saçını bağışladığını ve 500 peruk hediye edildiğini de belirten Mestan Konya’da ise 2 gönüllü kuaförün bulunduğunu da ifade ederek, “Kesilecek saçın en az 25 santimetre olması, renk açıcı gibi saçları yıpratan bir işlem görmemiş olması ve belli bir gürlükte olması önemlidir. Renk açıcı gibi yıpratıcı işlem görmemiş ise sadece boya var ise kabul edilebilir.Gönüllü kuaförlerimiz Facebook ve Instagram sayfalarımızda paylaşılmaktadır. Gönüllü kuaförlerimizde ücretsiz kesim yapılıyor.Hayır, kanserle mücadele eden kişilerin istekleri doğrultusunda kişiye özel peruklar yapılıp hediye edilmektedir. Gerçek saçtan yapılan peruklar temizliği daha kolay yapıldığı bu nedenle enfeksiyon riskini ortadan kaldırdığı ve allerjik reaksiyonlara neden olmadığı için güvenlidir” dedi. 

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok ise tüm Konyalıları bu projeye davet ederek, “Türkiye’de her gün milyonlarca kişi kanserle savaşıyor. Biz hep birlikte savaşıyoruz. Çünkü biz beraber daha güçlüyüz. Destek olmak için, bağış yapabilir, onlara sarılabilir ve saçınızı paylaşabilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.  

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim