Bu süreçte Milli Görüş’ün kalelerinden olan Konya’da Saadet Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kimi açıklayacağı merak konusu olmuştu. Kısa bir süre önce Konya’da bir programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mustafa Özkafa’yı işaret ederek “Başkan adayımız olmasını isteriz” demişti. 

Saadet Partisi’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İl Başkanlığı görevini yürüten Avukat Hasan Hüseyin Uyar oldu. Uyar, Yenigün’e yaptığı açıklamada, “Öncelikle Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Genel Başkanımızın takdirleriyle böylesi önemli bir vazife bize verildi. ‘Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim’ sloganıyla mahalli idareler seçimlerine dönük çalışmalarımıza Türkiye genelinde başlamıştık. Bu minval üzere biz de Konya’da çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlıyoruz. Allah’ın takdiri ve oy verenlerin teveccühü olursa bu vazifeyi layıkıyla ve temel düsturumuz olan ‘dürüst başkan, dürüst yönetim’ ilkesiyle yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Sürecin şimdiden milletimize ve Konyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Diğer yandan Konya’da tarım sanayi sektöründe tanınan bir isim olan Kenan Özcan, Saadet Partisi’nin Selçuklu Belediye Başkan Adayı olduğunu kısa bir süre önce açıklamıştı. Saadet Partisi’nin Karatay Belediye Başkan Adayı’nın Sinan Toprak, Meram Belediye Başkan Adayı’nın ise Hüseyin Saydam olduğu öğrenildi. Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı’nın Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını Pazartesi günü düzenleyeceği toplantıyla tanıtacağı ifade edildi. 

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim