Divan Başkanlığını Mustafa Özkan'ın yaptığı ve 238 delegenin oy kullandığı 4. Olağan Kongre'de Av. Şuayip Koçak ve yönetimi güven tazeledi. SP Meram İlçe Teşkilatı'nın kongresine; SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fetullah Erbaş, SP İl Başkanı Mehmet Şen, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ve SP Selçuklu ve Karatay İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan SP GİK Üyesi Fetullah Erbaş, dünyanın ve özellikle Türkiye'nin Milli Görüş davasının sesine ihtiyacı olduğunu belirterek, Milli Görüş mensuplarının tekrardan yılmak bilmeden çalışarak tüm insanlığa yardımcı olması gerektiğini söyledi.  Milli Görüş'ün çok hızlı büyüdüğünü ve dünyadaki tüm Müslümanların sesi olduğunu aktaran Erbaş, "Günümüze geldiğimizde Milli Görüşçüler duraklamaya geçtiler. Ne olacak diye durmuşlar. Yeni bir Erbakan Hoca bekliyorlar sanki. Hocamızdan Allah razı olsun birçoğumuzun hidayetine vesile oldu. Hocamız bize gitmemiz gereken yolu gösterdi. Biz o yoldan gitmeliyiz yeni bir arayışa girmemeliyiz. Milli Görüş davamız İslam'dır. Başka bir şeye gerek yoktur" dedi. Erbaş, Türkiye'nin çok zor günler geçirdiğini bildirerek, "Konyalı olan sayın Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin komşularıyla sıfır sorunu var diyordu. Şimdi ne oldu, savaşın eşiğine geldik. İran güvenliğim tehlikede olursa Malatya'daki füze kalkanlarını vururum diyor. Ayrıca hani İsrail ile tüm ilişkilerimiz sona eriyordu. Şimdi İsrail'i korumak için füze kalkanı kurduk. Merhum Erbakan Hocamız, Siyonistler kendine kötü söyletir ancak dikkatli olmazsanız kendisine hizmet ettirir diyordu. Şunu iyi bilmeliyiz sıra Türkiye'ye geliyor. Avrupa ve Siyonistler Arap ülkelerinde kadrolarını teker teker yenilediler. İran'dan sonra sıra Türkiye'ye geliyor. Bunun artık farkına varılması gerek. Ülkemiz dış politikada çok büyük hatalar yapıyor" diye konuştu. SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da, Milli Görüş davası uğrunda çalışılması gerektiğini aktararak, "Biz inanç ve maneviyat merkezli bir partiyiz. Hedefimiz maneviyat özünden doğmuştur. Davamız çok büyük olduğu için çilesi de büyük olacaktır. Bu çileden kaçmamalıyız" ifadelerini kullandı. SP İl Başkanı Mehmet Şen ise, Milli Görüş mensupları olarak tekrardan ülke yönetimine gelerek dünyadaki tüm Müslümanlara yardımcı olacaklarını açıkladı.
YAŞANABİLİR TÜRKİYE'NİN KADROLARI KURULUYOR
4. Olağan Kongresi sonrası güven tazeleyerek tekrardan SP Meram İlçe Teşkilatı Başkanlığına seçilen Av. Şuayip Koçak ise, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye oluşturulması için kadroların kurulduğunu söyledi. Maddi ve manevi alanda Türkiye'nin yaşanabilir olmadığını da dile getiren Av. Şuayip Koçak, "Ülkemizde ne kadar pembe tablolar çizilmeye çalışılsa da bu doğru değil. İnsanlarımız gelece umutla bakmıyor. Ülkemizin ve dünyadaki Müslümanların kurtuluşu İslam Birliği'nde mümkün olacaktır. Milli Görüş partisi ve Meram İlçe Teşkilatı olarak elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrası SP İl Başkanı Mehmet Şen, SP GİK Üyesi Fetullah Erbaş'a SP Meram İlçe Teşkilatı adına tablo takdim etti.
4. Olağan Kongresi sonrası SP Meram İlçe Teşkilatı'nın yeni yönetimi şu şekilde oluştu. İlçe Başkanı Av. Şuayip Koçak olurken Asil Üyeler ise; Mustafa Uyar, Mustafa Bulmaz, Mustafa Karagül, Harun Melekoğlu, Mehmet Gezer, Lokman Kuşuoğlu, Maşallah Aydın, Fatih Aydemir, Murat Şekerci, Mehmet Kaya, Mustafa Koçak, Mehmet Biçer, Mesut Solak ve Musa Melekoğlu oldu.
ALPER ERTAŞ
 
Editör: TE Bilişim