Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Ekim Ayı İl Divan Toplantısı düzenlendi. Parti il binasında düzenlenen Divan Toplantısına Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın yanı sıra; Parti Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Karaduman, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 

HAMASET VE EDEBİYAT ÇÖZÜM DEĞİL!

Adaletsiz bir dünyada nutuk atmanın ve "Dünya 5'ten büyüktür" demenin kimseye bir faydasının olmayacağını söyleyen Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Bu işler hamaset ve edebiyat ile değil, matematik ile çözülecektir. Dünya 5'ten büyüktür dedik. Eyvallah. Ama ekledik de. Bir de dedik ki 'Bunun hesabını verin. Dünya beşlisinin yanında yer almadığınız kaç tane işgal var.' Bunun cevabını istedik" dedi. "Bizim  derdimiz kendimizi veya partimizi bir yerlere taşımanın derdi değil" diyen Karaduman, "İnsanlığı yer yüzünde adil ve onurlu bir şekilde yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de umut var. Geride bir 24 Haziran seçimi bıraktık. Muhalefet eden herkesin, Cumhur İttifakı'nı övmeyenlerin ve bu ittifaka  destek vermeyen herkesin vatan haini ilan edildiği, KHK'nın insanların özgürlüğünü kısıtladığı, insanların fikrini beyan etmenin kendileri açısından bir suç teşkil edeceğini düşündüğü bir süreçte bu oyunu bozan tek parti Saadet Partisi olmuştur. Bu, bugün anlaşılmasa da yarının Türkiye'sinde ne kadar önemli bir adım attığımızın farkına illaki varılacaktır. Saadet Partisi olarak mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu. 

ADALET EHLİYET İSTİŞARE ORTADAN KALKTI

"Pazartesi günleri Diriliş Ertuğrullar ile, Salı günleri Abdülhamit dizileri ile Çarşamba günleri de Osmanlı'nın başka bir dizisi ile toplumu adeta afyonlamayı adeta kendilerine vecibe gören bir iktidarla karşı karşıyayız" diyen Karaduman, daha sonra şunları kaydetti: "Biz, Osmanlı'dan bahsedeceksek, unutmamız gereken 3 kural olmalıdır. Osmanlı bir yere idareci atayacağında 3 şeye dikkat ederdi. Birincisi adalet, ikincisi, ehliyet ve üçüncüsü de istişaredir. Bir yerde adaletli yöneticiler olmazsa o ülkede huzur olmaz. Bir şeyi insanlara zorla yaptırmaya kalkarsanız orada iki yüzlü insan tiplemesi ortaya çıkar. Türkiye, adaletli bir şekilde yönetilmiyor. FETÖ'cülüğü ispatlanmayanın 7 sülalesinin ekmeksiz bırakıldığı bu ülkede, kardeşi tesirli FETÖ'cü olanın bakan olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir yönetici ehil değilse, oturup kıyameti beklemeliyiz. 17 yılın her bir yılını aldatılmak ile geçiren bir iktidar ile karşı karşıyayız. Kandırılmak hakkını sadece kendinde gören bir iktidar var. Kamu kurumlarında gençlerin en büyük problemi, kendilerine ehliyeti değil de; dayı sahibi olmayı gerekli kılan bir yönetim anlayışının olmasıdır.  Kendi yandaşlarını sınavsız bir şekilde işe alırlarken, garibanın çocuklarının ne hale düştüğünü görüyoruz. Ülke ehliyet sahibi kişiler tarafından yönetilmiyor. Okullarda hepimiz, en ön sıralarda oturan çocukların hocasının dediği her şeye nasıl kafa salladığını biliyoruz. Meclisteki AK Partili vekillerin durumu da aynen böyle. EYT hususunda gördük. İnsanların mutluluğu için en ufak bir adımı atmaktan korkuyorlar."

YEREL SEÇİMİN EN GÜÇLÜ PARTİSİ OLACAĞIZ 

Önümüzdeki yerel seçimlerin en iyi sonucunu alacak olan partisinin Saadet olduğuna vurgu yapan Karaduman, "Adaylarımızı en kısa sürede belirleyeceğiz. Çünkü biz, bu ülkenin kendi insanları ile ittifak yapacağız. Bu ülkede iktidara gelmenin iki yolu vardır. Bir dış mihraklar denilen güçler ile ittifak yapılarak iktidara gelinebilir. Ya da bu ülkenin kendi insanlarından destek beklersiniz. Biz, geçmiş yıllarda tırnaklarımız ile kazıyarak iktidar olduk. Biz, alın teri ve emeği sömürülen asgari ücretliler ile ittifak yapacağız. Biz, KHK'dan beraat almış olmasına rağmen, işine döndürülemeyen mağdurlar ile ittifak yapacağız. Biz, bu ülkede ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmen adayları ile ittifak yapacağız. Biz, üniversite okuyan ama geleceğe dair kaygı duyan üniversite öğrencileri ile ittifak yapacağız. Ve yine biz emeklilikte yaşa takılanlar, süresiz nafaka mağduriyeti yaşayanlar ile ittifak yapacağız. Ekonomik kriz ile birlikte hükümetin nasıl duvara tosladığına şahit oluyoruz. Ülkede bir ekonomik problem yaşanıyor. İktidar, 'Ülkede kriz yok' diyor. Muhalefet de 'Bu ülkede kriz var' diyor. Kimse krizi nasıl çözeceğine dair bir şey bilmiyor. Sorunun çözümü için Saadet Partisi hazırdır. Hükümet, öyle nutuklar atıyor ki ülkede sıkıntının olmadığını dile getiriyor. Krizin olduğunu görmek için vatandaşın gözüne bakmak yeter" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim