İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Konya İHH İnsani Yardım Derneği ise Yetim Sponsorluk Sistemi ile 54 ülkede yaklaşık 4 bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor. Okullardaki ve kurslardaki öğrenciler de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle yetim kardeşlerine hamilik yapıyor. Bu projeye Suudi Arabistan’daki Riyad Uluslararası Türk Okulları’nda 26 yetime hamiliğini üstlendiler.

26 YETİME HAMİLİK EDİYORLAR

Riyad Uluslararası Türk Okulları’nda “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinden sorumlu İbrahim Akman, “Riyad Türk Okulları hedefimiz projenin de isminde geçtiği üzere her sınıfımızın bir yetim kardeşi olması. 36 sınıfımız şuan 26 yetime hamilik ediyor. Öğrencilerimizde ümmet şuuru oluşturmak adına bu proje bizim için oldukça ehemmiyetli. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz Türkiye başta olmak üzere Yemen, Somali, Filistin, Afganistan, Eritre, Sudan ve Keşmir’de yaşayan yetim kardeşlerine destek olup İslam Dünyasının birliğine küçük de olsa katkı sağlıyor.

YETİMLERE DESTEK İÇİN

Konya İHH İnsani Yardım Derneği’nin Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, YETİM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca Konya İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETİM koduyla bu hamiliğe destek olunabiliyor.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim