37 yıl önce ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara hizmet amacıyla kurulan Ribat Eğitim Vakfı hizmetleri hem ülkemizde, hemde Dünya Ülkelerinde sürdürmektedir. Ribat İnsani Yardım Derneği yeni hizmet binasının açılış törenine, Ribat eğitim Vakfı Kurucu olan Abdullah Büyük Hoca, Dernek Başkanı Mehmet Küçüktoka, Yemen Bakan Yardımcısı Muhammed Suveydi, Gazze Ribat Temsilcisi Muhammed Hafifi, Kosova Temsilcisi Esad Kerimi, Ganalı Öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Açılış töreni Kuran-ı Kerim okuma Dünya Birincisi Muhammed Şevke’nin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardında Ribat eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Ribat eğitim Vakfı olarak 37 yıldır Tüm dünya üzerinde ihtiyaç sahiplerine ve Mazlumlara yardımlar ulaştırmak adına gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ise özellikle Dünya ülkelerine hizmet edebilme adına yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu açılış törenimiz münasebetiyle bugüne kadar Ribat eğitim Vakfına maddi ve manevi katıklarından dolayı tüm kardeşlerimize derneğim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yemen Bakan Yardımcısı Muhammed Suveydi, “ emen bugüne kadar yaşadığı en zor ve kötü günlerini yaşatmadır. 22 milyon insanımıza çok acil ihtiyacı vardır. Şu an itibariyle 3 milyon insanımız yapılan baskılardan dolayı evlerinden uzaklaştırılmıştır. 1 milyon yetişkin ve 500 bin çocuk hastalıkla mücadele etmektedir. Yemen’in şu an itibariyle temel gıda, ilaç ihtiyacı vardır. Yemen-Türkiye tek vücuttur. Türkiye’nin Yemen tarihinde yeri vardır. Türkiye ve Ribat Eğitim Vakfı Yemen’i kendi kaderine terk etmeyecektir. Yemen halkı sizlere yardım konusunda haykırmaktadır. Yemen hükümeti adına Ribat eğitim Vakfı, Konya ve Türkiye’ye yaptıkları maddi ve manevi yardımdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gazze Ribat temsilcisi Muhammed Havifi, “Ribat Eğitim Vakfı yaklaşık olarak 10 yıldır Gazze’ye yardımlarını sürdürmektedir. Su kuyular açarak Gazze’lileri temiz su ile buluşturmuştur. Ribat, Çadır kentlerde mobil mutfaklar kurarak günlük yemekler ikram etmektedir. Ribat her kurban bayramında bizlerin yayında olmuş ve kurban etleri dağıtmıştır. Ribat Gazze halkına nakit ve ayni yardımlarını kesmeden devam ettirmiştir. Ribat Gazze’li yetimlere sahip çıkmıştır. Ribat, yaptırdığı yetimhanelerle bir kez daha yetimlerin hamisi olmuştur. Gazze halkı adına bizlere sahip çıkan Ribat Eğitim Vakfına canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Ganalı ve Kosovalı öğrenci temsilcilerinin yaptığı konuşmanın ardından konuşan Ribat Eğitim Vakfı Kurucu Abdullah Büyük hoca ise, “37 yıl önce Ribat Eğitim Vakfı ile çıktığımız yolda emin adımlarla yürümenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün ise Ribat İnsanı Yardım Derneğinin yeni hizmet binasını hayırseverlerimiz ve yöneticilerimizle birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bu görevi nesillere aktararak devam ettirmenin planlarını yaşıyoruz. Çünkü Ribat İnsanı Yardım Derneği Dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahibi ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Emeği geçenlere ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ribat İnsanı Yardım Derneği yeni hizmet binası yapılan dua ve protokol üyelerinin kestiği kurdele ile hizmet açıldı. Gezilen hizmet binası tam not alırken, misafirler pasta, meyve suyu ve irmik helvası ikram edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim