Kültür ve tarih gezilerine bir yenisini daha ekleyen Ribat Eğitim Vakfı, bu etkinlikler kapsamında 'Şehitler Diyarı Çanakkale Evliyalar Diyarı Bursa'ya Gidiyoruz' sloganıyla geziler düzenliyor. Geçmişe yolculuk şeklinde yapılan tarihi gezi etkinliğine yoğun başvuru oldu. Çanakkale ruhunu canlı tutmak için harekete geçen Ribat Eğitim Vakfı, Çanakkale başta olmak üzere Evliyalar Şehri Bursa'ya da geziler düzenleyip, vatandaşların şanlı tarihimizin yazıldığı toprakları yakından görmesine imkan sağlıyor. 'Şehitler Diyarı Çanakkale Evliyalar Diyarı Bursa'ya Gidiyoruz' sloganıyla başlatılan geziye başvuruların 28 Şubat Çarşamba'ya kadar devam edeceği belirtilirken hareket gününün ise 08 Mart olduğu ifade edildi. 

“Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin önsüzüdür" diyen Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, "Çanakkale vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin şehit düştüğü cennet bahçesidir. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirdedir. Çanakkale bizim ‘Manevi Başkent’imizdir. 250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak Cenâbı Allah’ın milletimize bahşettiği ‘Çanakkale Ruhu’ milletimizin ve bütün mazlum milletlerin ‘Manevi Dinamiği’ olmuştur. O yüzden 'Şehitler Diyarı Çanakkale Evliyalar Diyarı Bursa'ya Gidiyoruz' sloganıyla bir gezi planlaması yaptık. Konyalı da yoğun bir teveccüh gösterdi. Başvurularımız devam ediyor, herkesi bu manevi şehirleri görmeye davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan gezi hakkında ayrıntılı bilginin Ribat Eğitim Vakfı Genel Merkezi ve 0 332 350 25 16 numaralı telefondan alınabileceği ifade edilirken bu gezilerin devam edeceği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim