Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkemize önemli hizmetler yaptığına vurgu yapılan açıklamada, Diyanet'in belli çevreler tarafından hedef haline getirildiği belirtildi. Ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük imzasıyla, genel merkez ile bütün il ve ilçelerdeki şube ve temsilcilikleri adına bir açıklama yapıldı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan saldırı kınandı. "İçerisinde bulunulan dönem itibariyle İslam Dünyası için Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir ihya ve inşa dönemi yürütmektedir. Bu durum ise bazılarını rahatsız etmektedir. İnşa faaliyetlerini engellemek isteyen kökü yüzyıllar öncesine dayanan kirli ittifakların günümüz temsilcileri tarafından yeni oyunlar kurulmakta,  yeni projeler ve senaryolar ile sistemli saldırılar yapılmaktadır" denilen açıklamada şöyle denildi: "İnsanlık, İslam Dünyası ve ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Bir taraftan yüzyıllar öncesine dayanan İslam Dinini tahrif etme ve yok etme projelerinin günümüzde yeni aktörlerle devam ettiğine şahitlik ediyoruz. Diğer taraftan ise bu projenin iz düşümü olarak Müslümanlar adeta Vahhabilik ya da Şiilik arasında bir tercih yapmaya zorlanıyorlar. İşte bu iki akımla da Müslümanları Sünni- Şii diye ayırmak ve birbirlerine kırdırmak projesi en ağır ve acımasız bir şekilde yürütülüyor. Müslüman Müslümanı katlederken sözde süper güç Rusya ya da Amerika gibi devletlerin uçakları, askerleri, füzeleri de Müslüman katlediyor. 

Dünya'da oluk oluk Müslüman kanı akarken, Hıristiyanlar ya da Yahudiler Müslüman katlederken, Şii ve Vahhabilik projesi ile Müslümanlar terörist gibi gösterilmekte, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkede aşırı bir şekilde İslamophobia körüklenmektedir.

Bu saldırılara karşı koymaya çalışan, Müslümanların kardeşliğini, İslam Dininin insana verdiği önemi, barışı, kardeşliği öne çıkarmaya çalışan Türkiye'mizin önemli kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığını da itibarsılaştırmak, küçük düşürmek ve etkisiz kılmak için türlü metotlarla saldırılar yapılmaktadır. Ülkemizin çalkantılı siyasi geçmişi ve kültürel kırılma süreçlerinde, toplumumuzun barış ve huzurunun teminine büyük katkılar sağlamış, dini hayatın tanziminde ve tahrifatların yok edilmesinde önemli ve hayırlı işler yapmış Diyanet İşleri Başkanlığına ve değerli Alim Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yönelik saldırıları kınıyoruz.

Diyanete dair saldırı dilini kullananlar, iyi niyetten yoksun ön yargılıdır. Amaçları Diyanet İşleri Başkanlığının güzel çalışmalarını yok etmektir, Müslümanların aydınlanmasını yok etmektir, Müslümanlara sunulan terör dili ile tahrif edilmiş dini kabul etmelerini sağlamaktır. 

Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin Diyanetin fetvası gibi sunmak günümüzün en kirli, çirkin düşmanlık metotlarından bir tanesidir. Ne yazık ki bazı gazeteciler ile sosyal medya bu saldırılar için kullanılmaktadır ve bu saldırılara hizmet etmektedir.     

Diyanet bu ümmet coğrafyası için umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Ülkesini seven, ülkemizin ayağa kalkmasının İslam Dünyasının, Ümmetin ayağa kalkması olduğunu bilen Ribat Camiası olarak bizler çağın mütefekkiri Mehmet Görmez'in ve Diyanet'in yanında olduğumuzu bildiriyor, Hilelerle, tuzaklarla, ülkenin altına bomba koyanlarla, Müslümanların dinini- imanını çalmaya çalışanların aynı kesimler olduğunu biliyor ve hepsinin karşısında dimdik duracağımızı ilan ediyoruz.

Kamuoyumuza saygıyla sunarız."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim