Yurt içi yardım programlarını Ribat Aşevi ile yürüten Ribat Eğitim Vakfı, yurt dışı yardım programlarını ise Ribat İnsani Yardım Derneği ile yürüttü. Yüzlerce aile kurbanlarını Ribat Aşevinde keserken, yine yüzlerce hayırseverin bağışladığı kurbanlar yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere dualarla kesildi. Ribat Eğitim Vakfının Aşevinin Bayram süresince açıktı. Kurban kesim, kurban kabul, deri ve sakatat kabul hizmeti veren Ribat Aşevinde fakir, fukara, yetim ve yardıma muhtaçlar ile Kurban Sevinci paylaşılmış oldu. 

Kurban Bayramının 3. Gününde yapılan Ribat Bayramlaşma Programına katılım ise yoğundu, Aziziye Kültür Merkezi tıklım tıklım doldu. 

Bayramlaşma programında konuşan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hocaefendi Kurban'ın önemine değinerek paylaşmayı tavsiye etti. Arakan'da yaşananlara da değinen Abdullah Büyük Hocaefendi, Allah bizleri bazen farklı şeylerle imtihan eder. Bugün Arakan'da yaşananlar da müslümanlar için büyük bir imtihandır.  Rabbim ülkemizi bu tür şeylerle imtihan etmesin. Tüm İslam aleminin birliğine vesile olması dileğiyle bayramınızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Bayramlaşma programında çocuklara harçlık dağıtan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hocaefendi  bütün misafirlerle tek tek ilgilendi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim