Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde yapılan programa, Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Çağrı Atik ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Özçelik, yaptığı konuşmada, teknik üniversitelerde öğrenci sayısının sınırlı olduğunu belirterek, üniversitelerin bu anlamda öğrencilere daha kaliteli eğitim sunabildiğini aktardı. KTÜN’de eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Sizlerin KTÜN’den mezun olurken daha donanımlı olmasını hedefliyoruz. Öğrencilerin gelişmesi için üniversitelerin gelişme anlayışında olması gerekmektedir. KTÜN mezun olduğunuzda sektör tarafından aranan insanlar olmanız lazım. Türkiye’nin önemli kuruluşlarında staj yapmanızı sağlamak için gayret gösteriyoruz. Üniversite olarak ise Türkiye’deki teknik üniversiteler arasında ilk üçte yer almayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sohbet ortamında gerçekleşen programda gençlere eğitim hayatı ve kariyeriyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Özçelik, “Meslek kariyerinizi perçinlemek için mutlaka yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Hatta sadece bir yabancı dille yetinmemek gerekiyor. Bunun yanında tasarım, yazılım ve programlama dillerini de iyi bir şekilde kullanabilmeniz gereklidir.” dedi.

Program, üniversite öğrencileriyle fotoğraf çekilmesinin ardından, Gençlik Meclisi Başkanı Çağrı Atik’in, Rektör Prof. Dr. Özçelik’e tablo takdimiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim