Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Topçu’nun moderatörlüğünde, Konya Teknik Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Alkan Bala, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, söyleşide, fotoğrafçılık sanatına ortaokul yıllarında fotoğrafçılık kulübü ile adım attığını ifade ederek, eczacılık mesleğinin yanında hobi olarak fotoğrafçılıkla da ilgilendiğini söyledi. Fotoğraf sanatıyla yaklaşık 45 yıldır iç içe olduğunu anlatan Bilir, “Kendi memleketim Beyşehir’e, Konya’ya ve kendi ülkeme beni bugünlere getiren bir emeğin karşılığı, vefa borcu olarak uluslararası alanda fotoğraf ve fotoğrafçılık sanatıyla ilgili yaptığım çalışmalarla da bunu ödemeye çalışıyorum. Konya’da olmanın verdiği avantajla yaklaşık 11 yıl sema fotoğrafları çektim. Bu benim için bir fırsattı. Bugüne kadar sema fotoğrafı çeken binlerce insan var. Ben bunları olabildiği kadar Mevlana felsefesiyle bütünleştirmeye çalıştım” diye konuştu.

Türkiye’de, bilgisayar ortamında fotoğraf düzenlemeleriyle ilk serginin kendisine ait olduğunu belirten Bilir, Çin, İspanya, Hindistan, Endonezya, Vietnam başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde çekmiş olduğu insan ve yaşam temalı fotoğraflarını içeren sunu gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim