Hiçbir dönemde cazibesini yitirmeyen Kadınlar Pazarı, büyük AVM’lerin saltanat sürdüğü bu dönemde de revaçta. Ramazan ayında da halkın vazgeçilmez alışveriş noktası Kadınlar Pazarı ve çevresinde her bütçeye uygun alışveriş imkânı var. 

RAMAZAN’IN BEREKETİ BİR BAŞKA

Konya’nın markalarından Kadınlar Pazarı yaklaşık bir asırdır şehrin alışverişine yön veriyor. Cazibesini hiç yitirmeyen Kadınlar Pazarı, AVM’lere rağmen bu dönemde de yine gözde.  Melike Hatun Çarşısı Ramazan ayında özellikle iftar öncesinde yoğun bir alışveriş heyecanı yaşanıyor. Sebzesinden meyvesine, peynirinden etine, tavuğundan balığına kadar onlarca farklı çeşidin bir arada buluştuğu Kadınlar Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Melike Hatun Çarşısında indirim ve Ramazan bereketi birlikte yaşanıyor.  

ORUCA RAĞMEN YOĞUN TEMPO ÇALIŞIYORLAR 

Oruç tutmalarına rağmen sabahın erken saatlerinde tezgâhlarını süsleyen pazar çalışanları yoğun geçen gün temposunda hem sıcakla hem de 17 saatlik orucun sabrını yaşıyor. Kadınlar Pazarı esnafı sabahın erken saatinde çarşıya gelerek vatandaşlara en güzel ürünleri sunmak için hazırlık yapıyor. Hava sıcaklıkların artması ve buna bağlı olarak sebze ve meyve çeşitlerinin artması Kadınlar Pazarında adeta görsel şölen sunuyor.

SATIŞLARIMIZ ARTTI

Günün 17 saatini oruçlu geçiren vatandaşlar iftar saatinden önce evlerine gitmeden Kadınlar Pazarına uğrayarak ihtiyaçlarını tamamlıyor ve alışveriş yapıyor. Kadınlar Pazarı esnaflarından Mehmet Kaya, “ Uzun yıllardan beri Kadınlar Pazarında esnaflık yapmaktayım. Kadınlar Pazarında esnaflık ve Ramazan ayı oldukça güzel geçiyor. Ramazan bereketi ve huzuru ile geliyor. Ramazan ayının gelmesi ve sebze ve meyve fiyatlarının düşüşe geçmesi ile birlikte çarşımızda işlerimiz arttı elhamdüllah. Gün boyu oruçlarını tutan vatandaşlarımız akşam evlerine giderken Kadınlar Pazarına uğrayarak eksiklerini tamamlıyorlar.  Bizler de müşterilerimize layık olmak amacı ile en güzel ve kaliteli ürünleri tezgâhlarımızda bulunduruyoruz. Senelerdir bu pazarda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Ramazan ayını, Ramazan kültürünü en etkili olarak bu pazarda sattıklarımızla yaşatıyoruz. Ramazanın bereketi bir başka oluyoruz, yoruluyoruz ama Allah sabrını veriyor. Sebze meyvenin bol dolduğu bu dönemde satışlarımız çok iyi” dedi. Sebze ve meyve fiyatları hakkında da bilgi veren Kaya, “ Geçtiğimiz aylara göre sebze ve meyve fiyatlarımızda geçtiğimiz aylara göre düşüşler meydana geldi. Düşen fiyatlar vatandaşlarımızın alım gücünü artırdı. Bu sebeple işlerimiz de hızlandı. Şuanda Çilek 8 TL, Erikler 8-10-15 TL arasında. Domates 2.5 TL, Salatalık 2 TL, Fasulye 5 TL, Patlıcan 3,5 TL, Biber 2.5 TL, Kabak 1.5 TL, Limon 5-6 TL, Marul 1,5-2 TL, Maydanozlar 1 TL,  Patates, Soğan 3,5 TL, Yenidünya 5 TL, Kayısı 6-7 TL, Kirazlar ise 10-15 TL arasında. Karpuz ve Kavunlarımız ise kilosu ise 4 TL, üzümler ise 15 TL. Sebze ve meyve fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim