Tek listeyle yapılan kongre sonucu seçilen yönetim kurulunun görev dağılımında Dernek Başkanlığına Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Başkan Yardımcılıklarına Prof. Dr. Caner Arabacı, Adem Alemdar, Genel Sekreterliğe Yasemin Bezirci, Saymanlığa Duran Çölcü, üyeliklere de Bekir Şahin ve Yaşar Erdemir getirildi.

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Kongreye katılanlara teşekkür ederek, “Derneğimiz Konya’da 20 yıldır faaliyetini sürdürüyor. Bugüne kadar Konya’nın fikir, sanat ve kültürüne üyelerimizin katkıları çok büyük olmuştur. Bu hizmetten dolayı bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde derneğimiz rutin faaliyetlerini yürütecek olup, yeni projelerimiz ve faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Yakın bir tarihte Kurucu Başkanımız Seyit Küçükbezirci’yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Onun adını yaşatmak için derneğimiz adına makale, hikâye, roman, Resim ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecektir. Konya’nın önemli günleriyle ilgili çeşitli konferanslar, seminerler düzenleyeceğiz. Üyelerimizin yayınlanmış eserleriyle ilgili imza günleri yapacağız. Üniversitelerimiz, belediyelerimizle ve odalarımızla ortak projeler yürüteceğiz. Konya’nın fikir, sanat ve kültürüne hizmetlerimiz devam edecektir. Kongremize katılan ve bugüne kadar derneğimize destek veren kurum ve kişilere de teşekkür ediyorum” dedi.

PROF. DR. YUSUF KÜÇÜKDAĞ KİMDİR?

Yusuf Küçükdağ, 1949 yılında Beyşehir ilçesi İmrenler mahallesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve lise eğitiminden sonra 1971–1972 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne girdi ve ikinci sınıfa kadar okudu. 1972–1973 yılında Fakülte değiştirerek İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne kaydını yaptırdı ve 1976’da bu bölümün Yeniçağ Tarihi Kürsüsünü bitirdi. 1976–1984 yılları arasında Amasya Taşova, Göynücek ve Konya Gazi Liselerinde tarih öğretmenliği ve idareciliklerde bulundu. Konya Gazi Lisesinde öğretmenlik yaparken, 1983’te Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansa başladı. 1984’te Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanlığına atandı. 1986’da Yüksek Lisans’ı tamamladı. 1989’da “Lale Devri’nde Konya” konulu tezini hazırlayarak Tarih Doktoru unvanını aldı. Uzun bir süre Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, emekli olduktan sonra KTO Karatay Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanlığını yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır. Bu güne kadar yayınlanmış birçok kitabı vardır.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim