Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin eski dekanlarından ve İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Önkal 67 yaşında Kanser sebebi ile vefat etti. Merhum Ahmet Önkal’ın cenazesi dün cuma namazına müteakip İlahiyat Fakültesi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yediler Mezarlığına defnedildi. Önkal ailesini acı günlerinde Vali Yardımcısı Mehmet Aydın,  AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Fazilet Partisi Konya Milletvekili Abdullah Gencer, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin  Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Cumhur İttifakı AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç,  KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara dekanlar, akademisyenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Merhum Prof. Dr. Ahmet Önkal’ın cenaze namazını Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu kıldırdı. Taziyeleri kabul eden  Önkal  ailesi acı günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür ederek, taziyeleri kabul etti. Merhum Prof. Dr. Ahmet Önkal 2 kız 1 erkek çocuk babasıydı. Yenigün Gazetesi olarak merhum Prof. Dr. Ahmet Önkal’a Allahtan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. 

‘MERHABET SAHİPDİ’

Prof. Dr. Ahmet Önkal ile ilgili düşüncelerini anlatan Necmettin Erbakan Üniversitesi  Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, “Prof. Dr. Ahmet Önkal hocamız çok merhametli bir isimdi. Fakültemize büyük hizmetleri oldu. İslam’a duyarlılığı vardı. Biz kendisinden çok istifade ettik. Hocamız derslerde Peygamber efendimizin hayatını anlatırken, hüzünlenirdi,  ağlardı. Hocamın bu davranışı öğrencilerin üzerinde büyük bir etki bırakıldı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

‘PEYGAMBERİ BİR AHLAKA SAHİPTİ’

Prof. Dr. Ahmet Önkal’ın Peygamberi bir alaka sahip olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, “Hocamız peygamberi bir ahlaka sahipti. Öğrencilerine Allah ve resulünü nasıl seveceklerini anlatırdı. Peygamber Efendimizin ahlakını yaşadı. Hep örnek oldu. Öğrencileri hocamızı da çok severlerdi. Cenab-ı Allah inşallah kendisini Peygamber efendimize komşu eyler” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da Prof. Dr. Ahmet Önkal hakkında, “Prof. Dr. Ahmet Önkal hocamıza Allah gani gani rahmet eylesin.  Konyamızın yetiştirdiği ender ilim adamlarından bir tanesiydi.  İlmi ile alim olan bir kimseydi. Kendisi islam tarihi hocasıydı. Yazdığı kitap doktora tezinden çok çok öte, gerçekten Müslümanların, özellikle gençlerin bir el kitabı oldu.  Hz. Peygamberi adata hissederek yaşayarak yaşadı. Hz. Peygamberi kendisine örnek edinmişti. İnandığı gibi yaşayan bir insan, İslami göründüğü gibi değil, gösterişte değil, özde ahlak olarak yaşayan bir isimdi.  Hastalığına rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmedi. Rabbim mekanını cennet etsin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Konyamıza ve İlahiyat camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

‘GÜZEL  ANILAR VE HATIRALAR BIRAKTI’

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise Prof. Dr. Ahmet Önkal’ı “Ahmet Önkol hocamız yaşantısı ile örnek bir isimdi. İyi bir abi idi. Kendisi ile ilgili güzel  anılar ve hatıralar bıraktı.Mekanı cennet olsun.   Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine  başsağlığı diliyorum” ifadeleriyle anlattı. 

‘AKADEMİK VE AHLAKİ AÇIDAN ÖRNEKTİ’

TYB Konya Şube Başkanı ve Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hayri Erten de Prof. Dr. Ahmet Önkal’ı şu ifadelerle anlattı, “ Prof. Dr. Ahmet Önkal hoca hepimize akademik açıdan olsun. Ahlaki açıdan olsun örnek bir şahsiyetti.  Lisansta kendisi hocam oldu.  Aynı fakültede beraber çalıştık. Dekanlığımızı yaptı. Biz kendisinden memnunduk. Allah da ondan razıdır. Önemli bir eser bıraktı. Eserleri ile yol gösterici oldu. O bizlere ışık tuttu. Allah rahmet eylesin. Tüm akademik hocalarımızın da kendisi gibi olmasına yardımcı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim