Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, 'Terör ve katkılarımız' konulu bir konuşma yaptı.

Birçok üyenin ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen konferansın açış konuşmasını Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy yaptı. Duransoy, "Ülkemizin elim terör olayları ile mücadele ettiği, milletimizin birlik ve beraberliğinin sınandığı zor ve sıkıntılı günlerden geçmektedir. Maalesef üç yanı denizlerle dört yanı düşmanlarla çevrili bir ülkeyiz. Türkiye kabuklarını kırdıkça dünya dengelerinde ben de varım dedikçe, malum dış güçler hemen harekete geçiyor ve içeride buldukları maşalarla ülkemizi karıştırıyor, kaosa sürükleyip kendi iç meselelerimizle uğraşıp dışarıda prestij kaybetmemize neden oluyor. Unutulmamalıdır ki bu ülke içinde birileri birliğimizi, düzenimizi, bayrağımızı, onurumuzu ve vatanımızın bütünlüğünü bozmaya kalkarsa karşısında her zaman kenetlenmiş tek vücut, tek yürek olmuş birbirine sıkı sıkıya bağlanmış bir Türk halkı bulacaktır" dedi.

Konferansta sunum yapan Prof. Dr. Caner Arabacı ise,İslam dininin ilk kabulünden günümüze toplum içerisinde yaşanan fitne ve fesat hareketleriyle ilgili örnekler verdi. Osmanlı'dan günümüze yaşanan terör saldırılarında dış güçlerin toplum içerisinde bulunan kişileri nasıl ve ne amaçla kullandıklarını anlatan Prof. Dr. Caner Arabacı, ülkemizde ve çevre ülkelerde varlıklarını sürdüren PKK, DHKPC, İŞİD gibi terör örgütlerinin kimlere nasıl hizmet ettikleri, bu terör örgütlerinin yapmış oldukları eylemleri ülke içerisinde kimlerin organize ettiği gibi konularla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Konferans,  katılımcıların Prof. Dr. Caner Arabacı'ya soruları ve bu soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim