Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Türk Milleti'nin emniyet ve asayişini sağlamak için fedakârca çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz" dedi. 

"Huzurun, güvenliğin ve kamu düzenin teminatı olan Türk polisi, ortaya koyduğu hizmetleriyle ve gösterdiği mücadele azmiyle milletimizin haklı gururudur. Sahip oldukları vatan sevgisiyle gece demeden, gündüz demeden faaliyetlerini yürüten polislerimizin bizim açımızdan kıymet ve önemi çok fazladır" diyen Kalaycı, "Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü korumak amacıyla gösterilen takdire şayan gayretin özünde ve merkezinde şüphesiz Türk polisi vardır. Bu itibarla emniyet teşkilatımızın tüm mensupları millet olarak iftihar kaynaklarımız arasındadır. Milletimizin gururu ve övüncü olan Türk polisinin gerek özlük haklarıyla ilgili, gerek çalışma şartlarıyla ilgili çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.  Polislerimiz emekli olunca maaşı yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Emekli olunca da şiddetli geçim sıkıntısı çekmekte, yeniden iş bulabilmek, gelir elde edebilmek için çabalamaktadır. Emniyet mensuplarımızın başlıca isteği, ek göstergelerinin yükseltilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesidir" ifadelerini kullandı. 

Türk Polisi'nin çalışma şartlarında birçok zorluklar bulunduğuna dikkat çeken Kalaycı, "Diğer kamu görevlilerine nazaran çalışma süreleri çok uzundur. Ayrıca, ikinci emir ve ek görev uygulamaları nedeniyle polislerimiz devamlı mesai yapmak durumunda kalmaktadır. 

Emniyet çalışanlarının çalışma süreleri, senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmeli, atama ve terfilerinde liyakat esas olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Hükümetten beklentimiz ve isteğimiz, emniyet çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirecek, polislerimize 3600 ek gösterge verilmesini de içerecek düzenlemeleri bir an önce yapmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yıldönümünde, tüm polislerimizi kutluyor, hepsine en içten sevgilerimi sunuyorum. Görevlerini icra ederken, hain saldırılar sonucunda şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim