Yokuş, polislerin huzursuz olduğunu ifade ederek; sosyal, ekonomik ve özlük haklarına dair yapmış olduğu konuşmasında “Meclisimize gelen torba yasa için Antalya Milletvekilimiz, eski Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Kemal Çelik "Emniyet Genel Müdürlüğümüze teknik bazı haklar getirilmiş, güzel bir çalışma yapmış arkadaşlarımız, bu kanun teklifi Emniyet teşkilatımız için gerçekten çok güzel düzenlemeler yapıyor, getiriyor, onun için biz minnettarız" dedi.

EMNİYET MENSUPLARINI ALDATMAYIN

“Emniyet çalışanlarının, polislerin ve sivil memurların hangi ciddi sorunu bu torba yasa ile çözüyorsunuz” diye soran Fahrettin Yokuş, “Emniyet mensuplarını aldatmanın bir âlemi var mı? Polis memurları bugün mağdur ve huzursuzdur. Her sene, 50'den fazla polis intihar etmekte, çoluk çocuğunu ne yazık ki katletmektedir. Polisler bir gün dahi tatil yapamıyor, bayramları yok, seyranları yok. Mesai mevhumu malum, geceleri yok, gündüzleri yok. 1979 yılından kalan bir disiplin mevzuatı mevcuttur. Hâlâ bu disiplin sistemi işletilmektedir. Kamuda mobingin, en temel insan haklarının, çalışma haklarının çiğnendiği birinci yer, emniyet teşkilatıdır. Özellikle de sivil memurlara, maraba diye bakılan yerdir” ifadelerini kullandı.

KOMİSER YARDIMCILARINA AYRIMCILIK YAPILIYOR

Emniyette 2001-2015 yılları arasında komiser yardımcılarının (A) grubu ve (B) grubu diye sınıflandırıldığını, bu uygulamanın 2015'te sonlandırıldığını söyleyen Yokuş, “Tamamı tek gruba indirilmiş ancak şimdi gelen düzenlemede tek gruba indirilmiştir. (B) grubu ile (A) grubunun sınav şartları değiştirilmiştir. Niye (B) grubuna haksızlık yapılıyor? Nedendir bu ayrımcılık? Polisimiz niye Avrupa standartlarında günde 8 saat çalışmaz? Niye bayram izni olmaz? Neden polisler insanca yaşayacağı ücrete ulaşamaz? Neden itilip kakılırlar? Neden üst amirleri ile alt amirleri arasında sıkışır kalırlar? Bu ayrımcılıklar neden? Polislerin sorunlarını Meclis’te konuşup, birlikte çözmeliyiz. Yapılacak bir düzenleme ile ‘Bakın, polislerin özlük haklarını düzeltiyoruz’ demeliyiz” ifadelerini kullandı.

POLİSLERİMİZ HUZURLU OLUNCA MİLLETİMİZ DE HUZURLU OLUR

Polislerin huzursuz olduğunu, polisin huzur bulamadığı sürece Türk milletinin de huzursuz olacağını söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Milletimizin huzur bulması için polis teşkilatımızın, huzur bulması gerekmektedir. Polislerimiz her türlü sosyal, ekonomik hakkı hak ediyorlar. Kamu Denetçiliği Kurumu diyor ki, ‘Polislerin yüzde 27'si masa başında çalışıyor.’ Polis mesleğinde masa başı çalışma var mı? Niye bunları sivil memurlar yapmaz, niye düzenleme getirilmiyor? Özellikle sivil memurların hangi sorunu çözüldü? Bugün emniyette 10 bin sivil memur var, iş tanımı yok. İş tanımının yapılması için 300 tane mahkeme kararı vardır. Tanımları yapılmamış, hakları verilmemiş, insan muamelesi görmeyen 10 bin evladımız var. Bunların çoğu yurtlardan geldi. "Teknisyen yardımcısı" denilmektedir. Ancak çaycılık ve temizlik gibi iş tanımına uymayan görevler yaptırılmaktadır. Tüm bu sorunların çözülmesi için Meclis’e düzgün bir kanun tasarısı gelmesi elzemdir. Çünkü ülkemizin huzuru Emniyet mensuplarımızın huzurlu olmasına bağlıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim