Olay, Müftü Mahallesi Selçuklu Camisi avlusunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, namaz kılmak için camiye gelen ve yanında getirdiği karpuzları ikram etmek üzere avluda cemaatin gelmesini bekleyen 84 yaşındaki emekli Osman Ceylan'ın yanına 2 kişi oturdu. Ceylan, 'Hoşgeldiniz' diyerek karşıladığı 2 kişinin bir süre sonra cüzdanındaki paraları çaldığını ileri sürerek polise başvurdu.

KARPUZ İKRAM ETMEK İSTERKEN…
Gazetecilere yaşadıklarını anlatan Osman Ceylan, "Cemaate yedirmek için iki karpuz aldım, burada yalnız oturuyordum. Cemaati bekliyordum. Onlar yaya olarak geldi, yanıma oturdu. Hatta 'hoşgeldiniz' dedim, 'nereden gelirsiniz' dedim, 'inşaattan geliyoruz' dediler. Üzerime beyaz bir şey serpmişler, 'amca üstün başın batmış, kuş mu, çocuk mu işedi' dediler. Peçeteleri çıkardılar, üzerimi silmeye başladılar. 'Öyle çıkmaz, şadırvanda yıkayayım' dedim. Ben yıkarken arkamdan geldiler, üzerimi siler gibi yaptılar, cüzdandan parayı almışlar. Emekli maaşımdan 140 lira ve varsa bozuk para vardı içerisinde. Cüzdanı boşaltmışlar. Daha sonra ben geriye döndüm, karpuz yedireyim diye, ikisi de hızla kayboldular" şeklinde konuştu.
Şadırvandan çıkıp 'bunlar beni niye bu kadar sildiler, temizlediler, bana bir şey mi yaptılar' derken, cüzdana baktığında içerisindeki paraların gittiğini ve yanına gelen kişilerin hırsız olduğunu anlayıp polise haber verdiğini anlatan Ceylan, "Omzumdan ta paçama kadar atmışlar. Kuş pisliği gibi beyaz bir şey. Suyla yıkayınca çıktı, boya değil. Ben şadırvanda paçalarımı yıkayıp gelene kadar gitmişler" dedi. İfadesine başvurulmak üzere Polis Merkezi'ne götürülen Ceylan, 'şikayetçi olacak mısınız?' sorusuna, "Polise gidiyorum ama davacı değilim, bir kere davacı oldum, çok burnumdan geldi" cevabını verdi. Polis, eşkalini belirlediği 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

İHA

Editör: TE Bilişim