TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Güral Konyalıoğlu ile birlikte Piri ReisVadisi projesini anlatan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Vasıflı venitelikli bin 728 konut yapıyoruz. Bu proje en yüksek bütçeli proje olmaözelliği taşıyor. Yenilikleri beraberinde getiren Piri Reis Vadisi projesinde,şehir merkezinde kent ormanı içerisinde sosyal binalar oluşuyor. Merkezindeorman olan ilk şehir Karaman oluyor. Sosyal donatılara sahip bu proje ile yaşamstandardı yükselecek ve Karaman halkının arzusu, isteği ve yaşam tarzına göredüşünülmüş bir proje olacaktır" dedi.
20 bin lira olan ön kayıt ücretini geçtiğimiz günlerde TOKİ ile yaptığımızgörüşme neticesinde 10 bin liraya düşürdüklerini belirten Başkan Uğurlu,"Şu anda bu proje için 100’e yakın vatandaşımız ön kayıt parasını yatırarakresmi müracaatını yaptı. İnşaatın ihaleye çıkabilmesi için de bu müracaatsayısı yetiyor. Ama biz bu müracaat sayısını artırabilmek için tanıtımçalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyoruz. Ben önümüzdeki günlerde yurtdışında Karamanlı gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı ülkelere giderek, buprojeyi onlara da anlatacağım. Piri Reis Vadisi projesinden ev almadüşüncesinde olan vatandaşlarımız hiç beklemeden gitsinler ve resmimüracaatlarını yapsınlar" diye konuştu.
KARAMAN'IN VİZYONU DEĞİŞECEK
Karaman'ın Piri Reis Vadisi projesi ile gelecekte vizyonunun değişeceğini dilegetiren TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, "2009-2010yılları arasında tespit çalışmalarına başladığımız Piri Reis Vadisi projesiiçin 2012 Haziran ayında belediye ile protokol imzaladık. 50 hektar alanüzerine bin 728 konut yapacağız. TOKİ ile Karaman Belediyesi el-ele verdi ve bugüzel projeyi yapacağız" dedi.
TOKİ olarak hedeflerinin ülke genelinde 1 milyon konut yapmak olduğunu dabelirten Konyalıoğlu, "Başbakanımızın talimatı ile dar gelirlivatandaşlarımızı konut sahibi yapmak adına çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar500 bin konut yaptık. Hedefimiz 1 milyon konuttur. 57 ilde 215 bin konutukapsayan kentsel dönüşüm gerçekleştirdik ve 70 bin konutun ihalesinigerçekleştirirken, 45 bin konutu tamamladık" şeklinde konuştu.Konyalıoğlu, Karaman’a yapılacak olan Piri Reis Vadisi projesinde ise taleptoplamanın 7 Aralık tarihinde sona ereceği hatırlatarak, parası olan herkesinbu güzel projeden ev almasını tavsiye etti.
İHA


Editör: TE Bilişim