Haberleşme Cihazları, Saat, Gözlük Satışı ve Tamirciliği Odası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Elektrikçiler Odası Başkanı Arif Yeşildaş, Berberler Odası Başkanı Veli Baranok, İnşaatçılar Odası Başkanı Ali Yazar ve Minibüsçüler, Umum Servis Araçları Başkanı Muharrem Karabacak  ve çok sayıda üye katıldı. Genel kurulda önce2014-2018 yılları arası faaliyet ve denetim raporu ile gelir gider tablosu açıklandı. Daha son Haberleşme Cihazları, Saat, Gözlük Satışı ve Tamirciliği Odası mevcut Başkanı Lütfi Pınarcık ve Başkan Adayı Ali Gökcek olmak üzere 2 adayla sandık başına gidildi. Açıklanan sonuçlara göre ise 134 oy ile Mevcut Başkan Lütfi Pınarcık güven tazeledi. Başkan Adayı Ali Göcek ise 80 oy aldı. Haberleşme Cihazları, Saat, Gözlük Satışı ve Tamirciliği Odası’nın Yönetim Kurulunda; Lütfi Pınarcık, Mehmet Coşkun, Mevlüt Baran, Abdullah Fidanlı, Mustafa Harmancı, Murat Sezer, Halil Gökkaya, Ahmet Ekşici, Ali Rıza Bahadur, Ramazan Kartal, Yusuf Sevi, İsmail Karaköy, Adnan Bayrak, Mehmet Soylu yer aldı. 

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Haberleşme Cihazları, Saat, Gözlük Satışı ve Tamirciliği Odası Başkanı Lütfi Pınarcık odanın isminin değişmesinin ardından üye sayılarının arttığını dile getirerek güçlü bir şekilde yola çıktıklarını ifade etti. Pınarcık, bundan sonra da güçlü bir şekilde yola devam edeceklerini belirterek; “Odamıza isim değişikliği yapmadan önce telefoncu kardeşlerimiz başka odalara kayıtlıydılar. Biz birçok güçlük içinde odamızın ismini değiştirdik. Telefon işi ile uğraşan kardeşlerimizin, odamıza kayıtları ile odamızın üye sayısı artmıştır. Üye azlığından odamızın geliri yoktu. Hizmet vermekte de çok zorlandık. Odamızın ismini değiştirerek güçlü bir oda olmak için yola çıktık. Şükürler olsun ki bugün güzel bir katılımla genel kurul yapıyoruz. Yapılan genel kurulumuz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Odamıza kayıtlı; Telefoncu üye sayısı 252, saatçi üye 48, gözlükçü üye 61, diğer sağlıkla ilgili üye sayısı ise 80’dir. Toplamda 441 üyemiz bulunmaktadır” diye konuştu. 

YENİ YÖNETİMİMİZLE, SİZLERLE BİRLİKTE ODAMIZI YARINLARA GÖTÜRECEĞİZ

Yeni dönemde yeni yönetim oluşturduklarını belirten Başkan Pınarcık odayı üyelerin doğrultusuna yarınlara götüreceklerini sözlerine ekleyerek cümlelerini şu şekilde aktardı; “Yeni dönemde yönetim kurulumuza, sizlerin sevdiği, mesleğinde gayretli, odamıza sahip çıkabilecek genç bir ekip kurduk. Bu ekipler çok güzel hizmetler sunacağız. Odamızı sizlerin istekleri doğrultusunda, sizlerle yapılacak düzenli toplantılar ve istişarelerle yarınlara götüreceğiz. Yıllarca acınmadan, sızlanmadan bu odayı bugünlere getirdik. Bu güzel ortamda güzel bir genel kurul yapıyoruz. Sizlerden ricam bizlere sahip çıkın. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dilerim”

TÜM YAZIŞMALARIN GEREĞİ YERİNE GETİRİLMİŞTİR

Geçmiş dönemde yapmış oldukları faaliyetlerden bahseden Başkan Pınarcık, “Vergi dairesine ve sosyal güvenlik kurumuna borcumuz bulunmamaktadır. Personele verilen maaşların hepsi zamanında ödenmiştir. Üyelerimizin odamızla ile ilgili olan işlemleri bakanlığın izniyle internet sitesinden düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Odamıza gelen tüm yazışmaların gereği zamanında yerine getirilmiştir. İlimizde bulunan çırak okullarına sınav komisyon görevlisi görevlendirmeleri zamanında yapılmıştır. Odamızın muhasebe kayıtları muhasebe programında tutulmaktadır. Rahmete kavuşan üyelerimizin haberleri SMS sistemiyle anından üyelerimiz ile paylaşıldı. Hastaneler ile ilgili yapılan anlaşmalar üyelerimize mesaj yoluyla gönderilmiştir. Ramazan ayında üyelerimiz ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldik. Tüm faaliyetlerde odamızın zararına bir yanlışta bulunmadık. Odamızı kurum yaptık, kurum yapmaya da çalıştık” dedi. 

KAZANÇLARIMIZ KÜRESEL GÜÇLERE EMANET EDİLİYOR

Önümüzdeki dönemde yapacakları faaliyetlerden de bahseden Pınarcık, zor şartlarda kazanılan kazançların küresel güçlere teslim edildiğini vurguladı. Bunun içinde bakanlığa müracaat edeceklerinin altını çizen Pınarcık, ifadelerine şu şekilde yer verdi; “Odamıza kayıtlı tüm üyelerimizin yarınlarına sahip çıkabilmek amacıyla çalışmalarımız sürecek. Haksız rekabet unsurlarının ve zincir mağazaların çokluğundan hepimiz etkileniyoruz. Sermayenin güçlü olduğu zincir mağazalardan kurtulmak için devletimizin bizlere sahip çıkması kesinlikle önemlidir. Maliyetlerimizi düşürecek, Pazar paylarımızı artıracak girişimleri beraberce başaracağız. Kayıt dışı çalışanlar ile mücadelemiz devam edecek. Teknolojide dışa bağımlıyız. Zor şartlarda kazanılan kazançlarımız tamamen küresel güçlerin eline teslim edilmektedir. Bununla ilgili bakanlığımıza gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin KOSGEP desteklerinden daha çok yararlanması için çalışmalarımız sürecek. Kayıt dışı esnaflardan dolayı sorun yaşayan üyelerimizin haklarını takip edeceğiz. Gerekli görüldüğü takdirde üyelerimize fiyat listesi çıkartacağız. Halk eğitim merkezleri ve üniversitelerimizde eğitim çalışmaları gerçekleşecek. Odamıza günümüzün şartlarına uygun bir şekilde web sitesinin hizmete girmesi sağlanacaktır. Odamızın üyelerinin kaynaşması amacıyla sosyal etkinlikler üzerinde duracağız. Yurtiçi fuarlara katılım sağlanacaktır”

Toplantının ardından ise Oda’ya emekleri olan ve sektörde başarılı olan esnaflara oda başkanları tarafından plaketleri takdim edildi.  

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim