Ankarayolu ile İstanbul Yolu’nun kesiştiği kavşakta bulunan Kunduracılar Tramvay Durağı’nda yerin altından bir anda gelmeye başlayan ve ne olduğu anlaşılamayan duman, paniğe neden oldu. Tramvayın geçtiği rayların hemen yanından gelen ve pembe renkte olan dumanı görenler, durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay, 13:30 sıralarından Kunduracılar Tramvay Durağı’nın yakınında meydana geldi. Yaklaşık yarım saat boyunca yer yer yoğunlaşarak devam eden dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı ve MEDAŞ ekipleri geldi.

Dumanın elektrik hattındaki bir kablonun şase yapması sonucu meydana geldiği üzerinde duran ekipler, güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra yeraltından geçen enerji nakil kablolarının bulunduğu alanı açarak uzun süre incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme neticesinde dumanın, yeraltından geçen ve tramvaya enerji veren kablolardan birinde meydana gelen şase sonucu meydana geldiği belirlendi.

TRAMVAY SEFERLERİ UZUN SÜRE DURDU

Raylı sistem hattının hemen yanında yükselen dumanlar nedeniyle tramvay seferleri uzun süre durdu. Bir süre tramvay durağında bekleyen vatandaşlar, tramvay seferlerinin bir süre daha yapılamayacağını öğrenince başka toplu ulaşım araçlarına yöneldi. Olayın görgü tanıkları, “Tramvay durağında bekliyorken bir anda dumanların yükseldiğini gördük. Yerin altından gelen ve pembe renkte olan dumana bir anlam veremedik. Kısa sürede duman yoğunlaşmaya başladı. Kablo yanığı gibi bir koku da havayı sardı. Dumanın geldiği alana bir patlama olur düşüncesiyle yaklaşamadık. Hemen itfaiye ekiplerini aradık. O sırada dumanın yoğunluğu azaldı. Bir süre sonra da duman tamamen kesildi” dedi.

Yaklaşık 1 saat boyunca duran tramvay seferleri enerji nakil hattında meydana gelen şasenin giderilmesi ve yanan yerin onarımının yapılmasının ardından normal seyrine döndü.

MUSTAFA ARSLAN

Editör: TE Bilişim